Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gosiek33 21:39, 12 lis 2016

Ale u Gruszki się sprawdzają
pestka56 22:33, 12 lis 2016

A posypało u Ciebie śniegiem?
Moje wyschną i słonko poświecie to też jeszcze będa miały kolor, ale dziś nie były takie piękne jak Twoje.
LyraBea 11:30, 13 lis 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pestko, mam głównie różne odmiany miskantów, rozplenice, kostrzewy, turzyce, trzcinniki, prosa, kostrzewy, trochę stip. Żadna z tych traw jeszcze nie jest szara.Imperata jest sucha, ale ta suchość pasuje tam, gdzie ona rośnie.

No właśnie miałam się gdzieś rozglądnąć za informacją, w jakim stanie powinny w tej chwili znajdować się trawy. U mnie ML nie zmienił się w ogóle, Grazziele zmieniły kolor na taki sinobordowy, Gracillimusy też sie lekko na rudawy kolor wybarwiły. Czy to normalne? Za to Purpusascent zaledwie w ciągu kilku dni w pięknie przebarwionego na pomarańczowo zrobil się suchy. A w opisie było, że długo cieszy oczy pomarańczem i purpurą
P.S. Dziękuję Gruszeczko za wpis u mnie, ktory momentalnie uspokoił mnie i utwierdził o dobrym wyborze drzew.
Gruszka_na_w... 15:38, 13 lis 2016

Pestko, śnieg prószył tylko, prawie niewidocznie. Ale mrozik w nocy był -5.

Beatko, stan tego samego gatunku miskanta czy rozplenicy uzależniony jest od umiejscowienia w ogrodzie. Przy tarasie i w cieniu są wciąż częściowo zielone.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 15:45, 13 lis 2016

Ładny dzień, mimo lekkiego mrozu. Słoneczko świeciło.
Do karmnika już zaglądają ptaszki.

Z ognika już prawie zniknęły kuleczki. Na irdze jeszcze są.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
an_tre 16:15, 13 lis 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pestko, śnieg prószył tylko, prawie niewidocznie. Ale mrozik w nocy był -5.

wesołe zakątki piękne trawy, ja dopiero zaczynam z nimi przygodę i zaliczyłam falstart słabe , bardzo słabe ich kwitnienie...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Gruszka_na_w... 16:36, 13 lis 2016

Aniu, trawy potrzebują czasu, zwłaszcza miskanty. W sklepach sprzedają sadzonki z ledwie paroma źdźbłami. Daj im ze dwa lata czasu, w sezonie podlej gnojówką i dbaj, aby nie przeschły. Z pewnością się odwdzięczą.
Patrz, na zdjęciach sprzed roku nie wyglądało to obiecująco

Ten cienki Variegatus ma rok, ten grubszy dwa lata (zdjęcie z ubiegłego sezonu)

i w tym sezonie
AgataP 08:52, 14 lis 2016

U Ciebie jesiennie, a u mnie normalna zima.
Dzieciaki się śnieżkami rzucały
lojalna_ 09:00, 14 lis 2016

No nie wierzę .....magia ....
Gruszka_na_w... 19:05, 14 lis 2016

Jolu, Agatko- złota jesień wciąż cieszy, ale to już ostatnie podrygi.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies