Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Karol99 17:17, 20 lis 2016

Faktycznie ważne jest aby rabaty były rozsądnie zaplanowane. Ja tak miałem z hostami, w zimę było nieciekawie i przesadziłem je w towarzystwo iglaków.
Gruszka_na_w... 17:17, 20 lis 2016

Roma-Obecna jestem, w stanie gotowości. Czekam na wezwanie!

Karolu, ogród zmienia się także pod wpływem naszych obserwacji. Choć brzmi to dziwnie, to doświadczony ogrodnik o tym wie i akceptuje fakt, że ogród dziełem skończonym nigdy nie będzie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
natka098 18:18, 20 lis 2016

A wiesz Twoja elewacja mi się bardzo podoba taką bym chciala. Tylko ja będę mieć z drewna. I chcialam taras na bialo barierki slupy krokwy. A na grafit podłogę, elewacja szara i olistwowanie bialych okien na bialo. W mojej wyobraźni będzie ładnie ale no właśnie to tylko wyobraźnia. Mam prosty dom. Dwuspadowy dach i bardziej prostokąt. Do tego malutki.
roma2 18:26, 20 lis 2016

Już, niestety, zdjęć tyle co kot napłakał . Jakoś unikałam
AnnaCh 18:29, 20 lis 2016

Natka to przecież będziesz miała prawie tak jak Hania Pięknie będzie
Gruszka_na_w... 19:22, 20 lis 2016

natka098 napisał(a)
A wiesz Twoja elewacja mi się bardzo podoba taką bym chciala. Tylko ja będę mieć z drewna. I chcialam taras na bialo barierki slupy krokwy. A na grafit podłogę, elewacja szara i olistwowanie bialych okien na bialo. W mojej wyobraźni będzie ładnie ale no właśnie to tylko wyobraźnia. Mam prosty dom. Dwuspadowy dach i bardziej prostokąt. Do tego malutki.

Natka, co będziesz mieć z drewna? Bo jakoś niezrozumiale napisałaś.
Przy budowie tarasu trzeba go zgrać kolorystycznie z resztą. Gdzieś pisałaś, że masz brązowe rynny i podbitkę. Jaki masz kolor dachu i drzwi?
Przy wyborze kolorystyki trzymałam się tego, żeby nie przekroczyć trzech kolorów.
Grafitowy dach, komin i podmurówka, deski ganku i tarasu, ogrodzenie
Niebieskawoszara w ciepłym odcieniu elewacja
Białe okna, drzwi z opaską, balustrady,słupy, rynny, obróbki blacharskie

Policz sobie, kolory. Nie może ich być więcej niż trzy.
Tu jest dobry wykład o doborze kolorów Co prawda dotyczy patchworków, ale może się przydać
Wykład
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 19:33, 20 lis 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Srebrzystość czyścca i niebieskawość kostrzewy dobrze współgra z uschniętym.

Muszę zapamiętać Pozdrawiam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 19:58, 20 lis 2016

Ewo
natka098 20:14, 20 lis 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Natka, co będziesz mieć z drewna? Bo jakoś niezrozumiale napisałaś.
Przy budowie tarasu trzeba go zgrać kolorystycznie z resztą. Gdzieś pisałaś, że masz brązowe rynny i podbitkę. Jaki masz kolor dachu i drzwi?
Przy wyborze kolorystyki trzymałam się tego, żeby nie przekroczyć trzech kolorów.
Grafitowy dach, komin i podmurówka, deski ganku i tarasu, ogrodzenie
Niebieskawoszara w ciepłym odcieniu elewacja
Białe okna, drzwi z opaską, balustrady,słupy, rynny, obróbki blacharskie

Policz sobie, kolory. Nie może ich być więcej niż trzy.
Tu jest dobry wykład o doborze kolorów Co prawda dotyczy patchworków, ale może się przydać
Wykład

Elewacje całą bede miec z drewna, taki drewniaczek.

Mam podbitke i dach ciemno brązowy
Biale okna
Szaro-piaskowa podmurowke - imitacja kamienia

Drzwi do wymiany wiec kakie tylko chce
Monka 20:40, 20 lis 2016

Pięknie się prezentuje Twój ogród i w wersji zimowej i jesienno-wiosennej