Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Kordina 00:35, 29 paź 2023

Haniu z jednej cudności w rodzimą cudność wskoczyłaś
Sonka 10:53, 29 paź 2023

Podziwiam piękno ogrodu, malowane jesienią, różnorodność form, kolorów, pokrojów i rodzajów, cudnie.
Rumianka 12:47, 29 paź 2023

Przepięknych zestawień kolorystycznych dokonała pani Jesień...roboty widać miała co niemiara ku Twojej radości i naszej również...Katuj nas katuj, takimi pięknymi kadrami...oczy chcą ich jak najwięcej...Pozdrawiam jesiennie...
Basieksp 14:39, 29 paź 2023

Piękne wszystko trudno się skupić na jednym zdjęciu zawsze się zastanawiam, która pora roku jest najbardziej barwna
Gruszka_na_w... 14:44, 29 paź 2023

Kordina napisał(a)
Haniu z jednej cudności w rodzimą cudność wskoczyłaś

Czułam to ciepłe przyjęcie.

W takich momentach czuję sens w posiadaniu ogrodowego misz-maszu.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 14:52, 29 paź 2023

Sonka napisał(a)
Podziwiam piękno ogrodu, malowane jesienią, różnorodność form, kolorów, pokrojów i rodzajów, cudnie.

Dziękuję bardzo za miłe słowa. Bardzo wspierają i motywują.
Przed południem grabiłam liście i robiłam to z prawdziwą radością. Tak właśnie wyrażałam wdzięczność ogrodowym roślinom za możliwość oglądania przecudnych widoków.

Zapłocie- jarząby szwedzkie zrzuciły już większość liści, klony Ginnala i ambrowiec się czerwienią. Graby zielone, a klon Henry'ego szykuje się do spektaklu.

Świdośliwa niczym pochodnia rozświetla wjazd do garażu.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 15:05, 29 paź 2023

Rumianka napisał(a)
Przepięknych zestawień kolorystycznych dokonała pani Jesień...roboty widać miała co niemiara ku Twojej radości i naszej również...Katuj nas katuj, takimi pięknymi kadrami...oczy chcą ich jak najwięcej...Pozdrawiam jesiennie...

Runianko W ogóle nie mam poczucia, że za plecami czai się listopad. Polska jesień potrafi czarować. Chciałoby się zatrzymać te kadry na dłużej.

Rosarium Uetersen

Rhapsody in blue, w tle Palibin

Mary Rose

Comte de Chambord

Alden Biesen

Lovelly Fairy

Elmshorn w formie pnącej

i płożącej

Blue Moon ze znakiem zapytania. Wciąż nie wiem, czy to ona.

Gruszka_na_w... 15:13, 29 paź 2023

Basieksp napisał(a)
Piękne wszystko trudno się skupić na jednym zdjęciu zawsze się zastanawiam, która pora roku jest najbardziej barwna

Najwięcej zdjęć robię w czerwcu i październiku. W czerwcu jednak najwięcej jest zieleni. Kwiecie pojawia się w formie barwnych plam na jej tle. Jesień to kompletny odlot kolorystyczny. Cała paleta ciepłych zestawień kolorystycznych z zimozielonymi akcentami.

A zdjęć jest tyle przez Rumiankę. Kazała katować.
Gruszka_na_w... 15:23, 29 paź 2023

Ze wszystkich turzyc "ptasie łapki" lubię najbardziej. Poza wiosennym cięciem nie wymagają od wielu lat żadnych zabiegów pielęgnacyjnych. Nie wypiętrzają się i nie rozłażą.

Za rok będą naparstnice.

Magleska 15:23, 29 paź 2023

Ja też chcę być katowana takimi obrazkami -cudo
Relację z wyjazdu też obejrzałam z przyjemnością