Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 11:13, 15 lut 2024

dereń jadalny

czosnki ozdobne

rabarbar

przycięte drzewka w sadzie

widok na pozimowy obraz nędzy i rozpaczy

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 11:13, 15 lut 2024

No i to rozumiem .
Pięknie jest! Widzę, ze hortensje przycięte, Magarka pisała ostatnio, ze tez się przymierza. Ośmieliła mnie, tez będę przycianac przy okazji sprzątania kolejnych rabat.
Przebiśniegi są piękne, ja wciąż nie mam . A garażowej rabaty w ogóle nie kojarzę . Pokażesz jej zdjęcie z lata?
Gruszka_na_w... 11:26, 15 lut 2024

Judith napisał(a)
No i to rozumiem .
Pięknie jest! Widzę, ze hortensje przycięte, Magarka pisała ostatnio, ze tez się przymierza. Ośmieliła mnie, tez będę przycianac przy okazji sprzątania kolejnych rabat.
Przebiśniegi są piękne, ja wciąż nie mam . A garażowej rabaty w ogóle nie kojarzę . Pokażesz jej zdjęcie z lata?

kwiecień-kwitnie świdośliwa Lamarca

lipiec- zaczynają hortensje

sierpień

październik

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 11:43, 15 lut 2024

Teraz kojarzę . ŚŚ ma piękny pokroj .
Gruszka_na_w... 12:21, 15 lut 2024

Judith napisał(a)
Teraz kojarzę . ŚŚ ma piękny pokroj .

Trochę za dużo ma tu cienia, ale radzi sobie świetnie.
Gruszka_na_w... 17:52, 15 lut 2024

Kolejne trzy hortensje przycięte. Zegarową można odhaczyć jako wstępnie uporządkowaną.
Jutro ma być 17 stopni na plusie.
ryska 20:00, 15 lut 2024

Cieszą te zielone kły U nas też ciepło, pierwsze krokusy kwitną.
Zaczęłam wycinki powojników, żeby tego towarzystwa nie podeptać.
sylwia_slomc... 20:19, 15 lut 2024

Już masz nawet jabłonie przycięte, szybko To sprzątanie ogarnęłaś. Ja z cięciem jeszcze nawet nie wystartowałam, a ten tydzień pogoda by była idealna, wcześniej ciągle lało. Rabaty mam z grubsza tylko w podwórku na dużym ledwie cztery małe i rów. Cała reszta czeka nadal.
Joku 20:39, 15 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Bajeczne ujęcie. I jeszcze ta ławka zapraszająca żeby przysiąść.
Potrafisz utrzymać w ryzach hortensję pnącą? Bardzo mi się podoba, miałam posadzoną w niedobrym miejscu, musiałam usunąć. Ale jak gdzieś ją widzę to odzywa się we mnie przemożna chęć posiadania . Odstrasza mnie jedynie i hamuje moje zapędy jej wielkość docelowa.
Gruszka_na_w... 11:06, 16 lut 2024

Joku napisał(a)

Bajeczne ujęcie. I jeszcze ta ławka zapraszająca żeby przysiąść.
Potrafisz utrzymać w ryzach hortensję pnącą? Bardzo mi się podoba, miałam posadzoną w niedobrym miejscu, musiałam usunąć. Ale jak gdzieś ją widzę to odzywa się we mnie przemożna chęć posiadania . Odstrasza mnie jedynie i hamuje moje zapędy jej wielkość docelowa.

Hortensję posadziłam bodajże w 2015 lub 2016. Dostała tylko niewielki stelaż z tyczek bambusa. Nie bardzo ma się po czym piąć; może dlatego nie rośnie w górę. Koryguję cięciem to, co za bardzo pcha się na ganek.
W czerwcu rzeczywiście wygląda spektakularnie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies