Gruszka_na_w...
17:18, 20 maj 2024
W pełni rozumiem Wasze emocje, zwłaszcza po przebyciu kolejnej ekstremalnej trasy wzdłuż wąwozu Topolia w drodze do Elafonissi. Serce podchodziło mi do gardła. Ale nie da się ukryć, że było warto narazić się na takie przeżycia. Byłam pełna podziwu dla umiejętności kierowcy autobusu podczas przejazdu przez wąskie tunele. Lusterka boczne były 3 cm od ściany.
Na plaży Elafonissi sporo było indywidualnych turystów. Widać chęć zobaczenia najpiękniejszej plaży Krety była większa niż obawa przed jazdą po górskich serpentynach.
W sumie to dobrze, że dojazd jest taki trudny. Plaża jeszcze długo pozostanie dzika.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz