Gruszka_na_w...
13:29, 02 cze 2024

Podpatrzyłam, że automatyzujesz podlewanie. To z pewnością będzie spora ulga dla roślin i oszczędność czasu dla Ciebie.

U siebie jakoś nigdy nie myślałam o rozkładaniu automatycznego podlewania. Glina wydawała mi się bezpieczną miejscówką dla roślin. Teraz już nie ma innego wyjścia niż stanie ze szlauchem.

Wciąż mi wyskakują jakieś zaległe prace ogrodowe i brakuje czasu na bieżącą pielęgnację. Wzięłam przykład z Ciebie i postanowiłam codziennie porządkować jedną rabatę.

Na rabatach muszę powyciągać zaschnięte czosnki, zebrać suchelce tulipanów i liście narcyzów. Wciąż nie przycięłam rdestów i kuklików. Trzeba zrobić miejsce na nowe i odchudzić nieco busz.

Deszcz nieco sponiewierał piwonie i przygiął powojnika.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz