Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 16:50, 08 sty 2017

pestka56 napisał(a)
Gruszeczko, a ja byłam przekonana, że u Ciebie grzeje tylko ten cudny pieco-kominek

Dom ogrzewamy tylko piecokominkiem. W połowie powierzchni grzeje przez promieniowanie masy, a w połowie ciepło rozprowadzamy poprzez DGP z jego komory.( łazienka, 2 sypialnie i wiatrołap). Inaczej musielibyśmy się pozbawić drzwi do pomieszczeń.
Dzisiaj rozpoczęłam sezon narciarski. Biegówki to świetne rozwiązanie dla mieszkających w pobliżu szczerych pól. Nie nadwyrężają stawów kolanowych tak jak narty zjazdowe i są zbawienne dla kręgosłupa. Polecam!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rytla 16:59, 08 sty 2017

Nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam biegówki na nogach, byłoby gdzie pośmigać, może by znów sobie kupić?
Gruszka_na_w... 17:21, 08 sty 2017

Mnie bieganie na biegówkach wyleczyło z notorycznego bólu kręgosłupa. Moim zdaniem warto mieć biegówki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rytla 17:26, 08 sty 2017

Już omówiliśmy temat i na początek kupujemy 3 pary, mąż i Z. są podobnego wzrostu, to jedną dla nich, jedną dla mnie i ewentualnie T. i jedną dla większych synów, W. i M1. są też zbliżonego wzrostu. Jak chwycą bakcyla, to rozszerzymy flotę.
Moje stare biegówki zostały w Głubczycach, razem ze wspomnieniami lat panieńskich.
Gruszka_na_w... 18:30, 08 sty 2017

Piękne wspomnienia zostawiłaś.
tulucy 19:20, 08 sty 2017

Ja mam blisko dość do Kampinosu, w Puszczy są trasy biegowe. No i koło moich rodziców po drugiej stronie Wisły, w Mazowieckim Parku też są dobre trasy ponoć - nawet wypożyczalnie są... Tylko najpierw to trzeba się wyleczyć...
Gruszka_na_w... 19:24, 08 sty 2017

tulucy napisał(a)
Ja mam blisko dość do Kampinosu, w Puszczy są trasy biegowe. No i koło moich rodziców po drugiej stronie Wisły, w Mazowieckim Parku też są dobre trasy ponoć - nawet wypożyczalnie są... Tylko najpierw to trzeba się wyleczyć...

Lucy, ależ piękne miejsca masz w okolicy. Zdrówko wróci! Do końca zimy jeszcze trochę mamy.
tulucy 19:28, 08 sty 2017

Korci... Tylko ja z moją kondycją to zrobię z pół kilometra może
Rytla 19:36, 08 sty 2017

tulucy napisał(a)
Korci... Tylko ja z moją kondycją to zrobię z pół kilometra może

jednego pół, następnego dwa i pól, a na trzeci śnieg zwiną do przyszłej zimy
Gruszka_na_w... 20:03, 08 sty 2017

Najtrudniej zacząć, potem już się leci. Parę lat temu ostatnie biegi na nartach uskuteczniałam na początku kwietnia. Pod koniec sezonu dublowałam trasy z grudnia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies