Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 14:16, 17 sie 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Dobrze, że czujesz się lepiej, a nawet siły znalazłaś na jakieś prace w ogrodzie. Czy masz faworytów odmianowych hortensji? Które najsztywniejsze?

U mnie najwięcej rośnie Limelight i miniaturek, chyba Bobo. Wszystkie hortensje w ogrodzie od początku stały prosto. Pokładały się nieco czasem po obfitych ulewach. Zmoczone kwiatostany mają swoją wagę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
LIDKA 17:13, 17 sie 2024

Hania dobrze Cie widzieć to tu -to tam . Znaczy forma lepsza.

Nawet w chorobie nie leniuchowałaś.

W ogrodzie ładnie. Lubie ten schyłek lata gdzie dominują hortensje.

Nowy nabytek niech zdrowo rośnie.
Magleska 21:11, 17 sie 2024

Haniu
Cieszę się ,że już lepiej -nawet dziś miałam do Ciebie zadzwonić ,ale niestety nie udało mi się znaleźć wolnej chwili w pracy ....wróciłam ,wpadłam na forum ,a tu dobre wieści

Dla eMa życzę powrotu do zdrowia

w ogrodzie nieustająco pięknie ,bujnie ,na bogato

Buziaki
Gosialuk 09:46, 18 sie 2024

Haniu tym razem podziwiam pomidorki. Okaz do spróbowania olbrzymi, a pomidorowe poletko wygląda bardzo dorodnie.
Życzenia zdrowia przesyłam.
darkowa 21:11, 18 sie 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Pacholę bardzo zachwalało smak tego pomidora. Dam znać o swoich doznaniach.

Pomidorów mam około 10 odmian.

To zacytowane zdjęcie skojarzyło mi się z Don Corleone

Haniu , cieszy mnie twój powrót do zdrowia..ściskam

Agatorek 22:55, 18 sie 2024

Jestem w mocnym niedoczasie. Wszędzie
Ale widzę, że ogród u Ciebie wyrasta już ze swoich rabat . Bardzo bujny jest

Ps. Dobrze, źe już po covidzie!
Iwonka 09:32, 19 sie 2024

Haniu pomidory jak papryczka, a 10 odmian brzmi imponująco.
Zdjęcia zacytowane przez Juzię też mi najbardziej wpadły w oko, plus rondo.
Bardzo zdyscyplinowane masz hortensje, zgrabne krzaki tworzą.
Upały nie sprzyjają zdrowieniu a wyjątkowo silne są w tym roku.
Mam nadzieję, że u Męża poprawa, trzeba czasu i cierpliwości.
Gruszka_na_w... 13:46, 19 sie 2024

darkowa napisał(a)
To zacytowane zdjęcie skojarzyło mi się z Don Corleone

Haniu , cieszy mnie twój powrót do zdrowia..ściskam

Don Corleone zszedł był na zawał serca w pobliżu swojego poletka z pomidorami San Marzano. Zważywszy jego życiorys to miał bardzo spokojne zejście.
Zdrowie powoli wraca na swoje tory, choć pewnie jeszcze trochę potowarzyszą mi skutki infekcji. Już człowiek myśli, że jest dobrze, a tu okazuje się nagle, że jednak nie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 13:49, 19 sie 2024

LIDKA napisał(a)
Hania dobrze Cie widzieć to tu -to tam . Znaczy forma lepsza.

Nawet w chorobie nie leniuchowałaś.

W ogrodzie ładnie. Lubie ten schyłek lata gdzie dominują hortensje.

Nowy nabytek niech zdrowo rośnie.

Dziękuję za zaglądanie. Z dawnych lat został mi nawyk generalnych porządków w połowie sierpnia. Trudno mi się go pozbyć, bo okna codziennie domagały się zmiłowania. Mieszkanie w pobliżu pól i dróg gruntowych niesie pewne niedogodności.
Mam nadzieję, że nowy nabytek ucieszył się z dzisiejszych intensywnych opadów.
Gruszka_na_w... 13:54, 19 sie 2024

Magleska napisał(a)
Haniu
Cieszę się ,że już lepiej -nawet dziś miałam do Ciebie zadzwonić ,ale niestety nie udało mi się znaleźć wolnej chwili w pracy ....wróciłam ,wpadłam na forum ,a tu dobre wieści

Dla eMa życzę powrotu do zdrowia

w ogrodzie nieustająco pięknie ,bujnie ,na bogato

Buziaki

Em też powoli wraca do zdrowia, choć przedwczoraj musieliśmy skorzystać z pomocy weekendowej służby zdrowia. Saturacja była niebezpiecznie niska.
W ogrodzie widać już nieśmiałe zwiastuny jesieni. Pierwsze, o dziwo, zareagowały oczary. Prawie całkiem straciły liście. Pod brzozą Youngii też codziennie leży kolejna partia liści, a niektóre hortensje mocno przypiekło ostre słońce.
Nie da się ukryć, że zbliża się koniec lata. Może to i dobrze, bo te fale upałów dały mi mocno w kość.
Buziaki, Madziu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies