Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Magleska 21:18, 12 sie 2024

Haniu

Zdróweczka -kuruj się czekam na dobre wieści ,że już Ci lepiej
Buziaki
Iwona100 21:41, 14 sie 2024

Haniu ja też życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia.
darkowa 22:08, 14 sie 2024

Haniu

W naszym rejonie też grasuje Covid
i coraz więcej jest chorujących
Mam nadzieję , że leżysz , czytasz ,
i oglądasz ulubione seriale.

Życzę z całego serca powrotu do zdrowia
Makao 22:53, 14 sie 2024

To Ty masz takie same objawy covidowe jak ja i moje dzieci. Przez dzień lub trzy po prostu śpimy 24/dobę. Nic się nie chce ani jeść, ani pić. Zawsze po tych kilku dniach 4kg spadam na wadze. Żadnej gorączki ani kaszlu czy kataru. Po prostu śpimy na okrągło. A potem normalnie zaczynamy funkcjonować.
mrokasia 20:41, 16 sie 2024

Haniuuuu, jak się czujesz? Mam nadzieję, że lepiej???
Judith 21:29, 16 sie 2024

Daj znać
Gruszka_na_w... 09:32, 17 sie 2024

Kochane Dziewczyny, dziękuję za pamięć i życzenia zdrowia.
Ostry przebieg Covidu miałam do środy, a w środę covid zaatakował ema. Moja forma powoli wraca, u ema sprawę nieco komplikują przewlekłe choroby.
Za oknem wciąż okropna duchota i upały. W ogrodzie zrobiłam niewiele. Usunęłam chore pędy ogórków, zagonek przekopałam z obornikiem i wysiałam gorczycę.
Zdatne do zbioru robią się wysiane w trzeciej dekadzie lipca rzodkiewki i szparagówka.
Zrobiłam trochę słoiczków sosu słodko-kwaśnego wg przepisu AniCh z malutkiego. Dodałam kukurydzę i ananasa. Wyszedł smaczny.
W spiżarni wylądowały słoiczki z pasatą z własnych pomidorów. Krzaczki wciąż są zdrowe i zbiory zapowiadają się nieźle.
Rok temu pacholę przywiozło mi z Toskanii nasionka egzotycznego dla mnie pomidora. Owoce są olbrzymie. Bardzo jestem ciekawa ich smaku.

Zrywam owoce w stanie tzw. "zapalonym", bo krzaki uginają się pod ich ciężarem. Dojrzewają na tarasie.

Pięknie owocują pomidory San Marzano. Ususzyłam je na słońcu. Wciąż nie mogę wyjść ze zdumienia, że 1.5 kg pomidorów mieści się w niewielkim słoiczku. Dwa już mam.

W ogrodzie ozdobnym byłam tylko raz. Wycięłam przechylone werbeny i oczyściłam nieco róże.
Niewiele. Gleba wciąż trzyma wilgoć z opadów z początków sierpnia. Słońce jest już niżej i w ogrodzie jest więcej cienia.
Miłego dnia Wam życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Iwona100 09:50, 17 sie 2024

Jak dobrze ,że już u Ciebie lepiej . Życzę Twojemu mężowi szybkiego powrotu do zdrowia.
Ja w te upały nie robię nic. Nie jestem w stanie . Czekam na lepszą pogodę.
Juzia 10:10, 17 sie 2024

O Haniu! Siły Ci wracają!
Zrobiłaś więcej w chorobie niż ja będąc zdrową
Judith 10:17, 17 sie 2024

Haniu, cieszę się, że wracasz do zdrowia .