Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

AgataP 10:37, 26 lut 2017

Gruszka Ty to jednak pracuś jesteś Zaplanowane i już zrobione.
U mnie wczoraj tyle śniegu napadało, że do dziś się trzyma. Miałam jutro czyścić bylinówkę, ale znowu dzieciaki mam w domu więc temat odłożony.

Budki świetne - ja mam dwie, a widzę popyt nie więcej Może znajdę jeszcze jakieś miejsce ale nie za blisko, bo ptaki też bronią swojego terytorium.
Gruszka_na_w... 16:32, 26 lut 2017

roma2 napisał(a)

Aluzju paniał!

[b]Romciu
, kiedy to bezaluzyjne było!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 16:36, 26 lut 2017

Ewo, z powodu możliwości zdeptania cebulowych tak wcześnie rozpoczęłam ścinanie traw. Dodatkowo mróz wysadził niektóre cebulki. Musiałam dociskać.

Agatko, wyobraź sobie weekend bez dzieci. Ileż byś wtedy zdziałała.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 16:53, 26 lut 2017

Trochę przeraża mnie myśl o przesadzaniu serbów. Powoli przygotowuję teren pod płotem. Wczoraj wysadziłam stamtąd dwie śliwy wiśniowe. Trochę żałuję, że okazały się być egzemplarzami szczepionymi. Wplotłam je w nasadzenia rabat półksiężycowych w miejsce po jadalnej śliwie i wiązie Wredei. Śliwa wylądowała w sadzie w miejsce jabłonki, której korzeń przypominał zatemperowany ołówek. W zeszłym roku myślałam, że jabłonkę zaatakował mącznik. Nie wiem, co za gad zjadł ten korzeń.
Wiąz wylądował w głębi rabaty wzdłuż południowej granicy. Bardzo to skomplikowane, ale nieustanne oglądanie stołu jadalnego sąsiada po prostu mnie przerosło.

brzozowa

Bukszpany będą cięte w kule. To takie przełamanie naturalnego stylu tego fragmentu ogrodu. Tam rosną jeszcze rozchodniki okazałe, imperata, turzyce FC, barbule, a z przodu pierwiosnki. Ciekawa jestem wyglądu tego miejsca w kolejnych miesiącach.

Wiosenne zwiastuny przybierają na masie.
frezja 17:26, 26 lut 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Pięknie...
anbu 09:01, 27 lut 2017

Witaj Haniu
Pospacerowałam po Twoim ogrodzie. Zajrzałam to tu to tam Taras mnie urzekł...cudo Ogród wspaniały, warzywnik imponujący
I chociaż róż nie lubię i nie planuję u siebie zdjęcia Twoich mnie zachwyciły

Teraz będę na bieżąco
AgataP 09:46, 27 lut 2017

Gruszko, bukszpany świetnie się wpasowały w rabatę.
Gosiek33 14:56, 27 lut 2017

Jest szansa by zacząć Cię gonić ogrodowo, już ma być coraz cieplej
Pszczelarnia 16:56, 27 lut 2017

Oglądanie stołu jadalnego sąsiada wskazuje na bliskie sąsiedztwo. Popiera się pomysły mające na celu poprawienie stosunków sąsiedzkich - posadzenie serbów stworzy łagodny żywiczny mikroklimat wokół jego stołu. I będzie miał kameralnie.

O bukszpany już rosną!

AgataP 17:38, 27 lut 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Oglądanie stołu jadalnego sąsiada wskazuje na bliskie sąsiedztwo. Popiera się pomysły mające na celu poprawienie stosunków sąsiedzkich - posadzenie serbów stworzy łagodny żywiczny mikroklimat wokół jego stołu. I będzie miał kameralnie.

O bukszpany już rosną!

Ewcia dobre, wszystko w imię dobra sąsiada