Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Roocika 22:43, 23 mar 2018

U nas ziemia zamrożona, sprawdzałam jak cięłam żurawki. Może że 2 cm są odmrożone.
sylwia_slomc... 23:02, 23 mar 2018

Gosiek33 napisał(a)
Ostatnie mrozy wyrządziły chyba większe szkody niż te zimowe

Też mam takie wrażenie
mira 23:06, 23 mar 2018

Przyszłam zobaczyć jak działasz w warzywniku ale widzę że zdroworozsądkowo.
No to czekamy aż się ziemia ogrzeje.
Nie zauważyłam dziś co z mahonią - zaraz jutro lecę zobaczyć - w ub roku nie kwitła bo zmarzła.

miłego week
Maly_Bialy_D... 18:27, 24 mar 2018

Haniu możesz do mnie zaglądnąć? mam dylemat, będę wdzięczna za radę
Gruszka_na_w... 19:18, 24 mar 2018

Asiu, dzisiaj już bez śniegu.

Gosiu, Sylwio jakiś olbrzymich strat absolutnie nie ma. Ot drobne przemrożenie. W zeszłym sezonie było tak samo.

Mira, dzisiaj już można było działać w warzywniku. Wysiałam bób, zielony groszek i wsadziłam część dymki. Przygotowałam sobie rabatę na jutrzejszy wysiew pietruszki naciowej, marchewki i rzodkiewki.
Mahonie mam na różnych stanowiskach. przemarzła tylko tam, gdzie było wietrznie.

Rozsypałam na rabatach azofoskę. Złamał się fiskarsowy nóż do darni. Nie udała się tej firmie produkcja narzędzi, w których drewniana rączka łączy się z metalem. To już drugie narzędzie, które się zepsuło i nie da się tego naprawić. Wcześniej straciłam grabie.

Serduszka okazałe i nietknięty mrozami rannik

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:25, 24 mar 2018

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Haniu możesz do mnie zaglądnąć? mam dylemat, będę wdzięczna za radę

Basiu, byłam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 17:16, 25 mar 2018

Witaj Haniu, macham do Ciebie ciepło.Mam wrażenie, że swoimi pracami pokazujesz zimie, gdzie jej miejsce. Czytaj - daleko stąd
Gruszka_na_w... 17:33, 25 mar 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Witaj Haniu, macham do Ciebie ciepło.Mam wrażenie, że swoimi pracami pokazujesz zimie, gdzie jej miejsce. Czytaj - daleko stąd

Prognozy pogody wyglądają obiecująco. Za tydzień 16 stopni na plusie.
Nadchodzący tydzień ma być deszczowy. Wykorzystałam słoneczne popołudnie, żeby dokończyć marcowe prace w warzywniku. Wysiałam koper, pietruszkę naciową, marchew i rzodkiewkę, wsadziłam resztę dymki.

Na zagonku z truskawkami jeszcze nazbyt grząsko. Uporządkowanie zostało odłożone.

Miałam nadzieję, że uda się zwałować trawnik. Niestety, sąsiad oddał koledze ten, z którego korzystałam do tej pory. Poszukuje innego. Napowietrzanie zrobię dopiero po zwałowaniu.
Forsycje mają coraz wyraźniejsze pąki. Listki wypuściła tawlina jarzębolistna. Rododendrony wyglądają przyzwoicie. Ciekawe, czy zakwitną?

Gruszka_na_w... 17:37, 25 mar 2018

Zimozielone akcenty na rabatach dają nieco koloru. Czeka mnie jeszcze spulchnienie ziemi na rabatach okalających ogród. Środek już ogarnięty.

Cieszą niezwykle, choć takie malusie.

polinka 18:59, 25 mar 2018

U mnie jutro również akcja warzywnik Nasionka przygotowane, będziemy siać!

Pozdrawiam wiosennie Haniu