Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Monia81 21:05, 27 mar 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

A prace w ogrodzie są świetną odskocznią od codziennych problemów; mimo ze czasem człowiek ledwie powłóczy nogami, to zawsze czyni je z przyjemnością.

Pod tym się podpisuję, bo u mnie tak jest
Jak ja lubię te porównania rabat u Ciebie pięknie Haniu
Brzozowadzie... 22:19, 27 mar 2018

Piękne porównania! Jednak natura jest niesamowita. I choć teraz Twój zadbany ogród miło oglądać, to jednak ta masa bujnej zieleni i kolorów - no piękna. A rodki masz pięknie zapączkowane, dojrzałam. Moje mają takie małe pączki, to ich pierwszy rok, ciekawe, czy zakwitną. Z ukrycia - pozdrawiam
mira 22:25, 27 mar 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zoja, derenie ciachnęłam już w styczniu.
Zdecydowanie brakuje intensywnych kolorów. Cieszę się na te bratkowe zakupy.

Ha jak ja się cieszę
Jana 22:52, 27 mar 2018

Ale pięknie i jaki porządek
Roocika 09:01, 28 mar 2018

Podglądam również Wciąż i wciąż. Bardzo fajne porównania.
Gruszka_na_w... 21:29, 28 mar 2018

Brzozowa Agatko, młode rodki też kwitną. Może nie tak okazale jak starsze egzemplarze, ale zawsze cieszą. Z moimi niestety trafiłam jak kulą w płot. To odmiana, która zakwita najwcześniej i pączki uszkadzane są przez kwietniowe przymrozki. Dwa zewnętrzne egzemplarze ani razu u mnie nie kwitły. Ale za to przyrosty maja imponujące.

Jana, wszelki duch... itd. Jak dawno Cię nie widziałam. Cieszę się, że sie pojawiłaś. Mam nadzieję, że podwórkowe rewolucje już za Tobą.

Roocika, porównania zdjęciowe bardzo pokrzepiają w chwilach zwątpień.

Mira, bratki zakupiłam, ale...można tam było dostać oczopląsu, tyle mieli odmian. Obsadziłam donice i kosze, ale zdjęć już nie miałam siły robić. Na dzisiejsze popołudnie zaplanowałam sznurowanie mięs do wędzenia i robienie kiełbas. Czas mnie gonił. Jutro wędzenie. Odetchnę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Napia 22:50, 28 mar 2018

Bardzo mi się podobają zestawienia zdjęć sprzed sezonu i w trakcie. Różnica kolosalna.

Ogród jako odskocznia od problemów? Skądś to znam
Gruszka_na_w... 10:04, 29 mar 2018

Dzisiaj ogród jest odskocznią od wędzenia.

Ogrodniczka mogła spokojnie pooglądać bratki.

Z ławeczki można wypatrywać wiosennych akcentów. Graby ruszą lada dzień.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 10:07, 29 mar 2018

Klon pensylwański i piwonia

Wieloletni szczypiorek już można podjadać, a przebiśniegi wciąż wyglądają uroczo.

Brzozowadzie... 12:24, 29 mar 2018

U nas dziś brzydko i ponuro, czekam na ciepło i słońce. Piękne kolory bratków. Ten biały z bordem...ach... A o wędzonkach nie wspomnę, dobrze, że mój tato to ogarnia, bo ja jakoś jeszcze nie gotowa jestem Szacunek