Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

paulina_ns 21:04, 08 maj 2017

Gosia ostatnio właśnie nad tą trawa się zastanawiałam, ale szybko w biegu i poszłam dalej...widziałam ja na żywo i faktycznie pięknie wygląda tulipany w donicy u mnie będą na pewno już nawet szykuje donice dla nich
m_gocha 21:21, 08 maj 2017

paulina_ns napisał(a)
Gosia ostatnio właśnie nad tą trawa się zastanawiałam, ale szybko w biegu i poszłam dalej...widziałam ja na żywo i faktycznie pięknie wygląda tulipany w donicy u mnie będą na pewno już nawet szykuje donice dla nich
Paulina, trawa bardzo fajna. W ubiegłym roku z małej sadzonki w jeden sezon urosła w sporą kępę i świetnie wygląda - nadaje takiej lekkości. Jedyny minus to to, że nie zimuje u nas.
Tulipany w donicy też zagoszczą u mnie w kolejnym sezonie
Dzisiaj wyciągnęłam kolejną donicę z pięknie kwitnącymi tulipanami, ale nie zdążyłam zrobić fotki. Ale jutro polatam z nimi po ogrodzie
paulina_ns 21:28, 08 maj 2017

m_gocha napisał(a)
Paulina, trawa bardzo fajna. W ubiegłym roku z małej sadzonki w jeden sezon urosła w sporą kępę i świetnie wygląda - nadaje takiej lekkości. Jedyny minus to to, że nie zimuje u nas.
Tulipany w donicy też zagoszczą u mnie w kolejnym sezonie
Dzisiaj wyciągnęłam kolejną donicę z pięknie kwitnącymi tulipanami, ale nie zdążyłam zrobić fotki. Ale jutro polatam z nimi po ogrodzie

Gosia, może uda mi się ją jeszcze kupić

Jutro to Ty z agro polataj - 4 zapowiadają
m_gocha 21:56, 08 maj 2017

Dzisiaj po pracy trochę polatałam - ale podjąć decyzję co okryć a co zostawić na pastwę losu to trochę trudno

Okryłam hortensje ogrodowe (bo bardziej wrażliwe), trochę okryłam borówki, bo kwitną obficie, i trochę piwonie. Ale to tylko tak zarzuciłam taką siatkę cieniującą - jakbędzie większy przymrozek to nic to nie pomoże
m_gocha 23:11, 08 maj 2017

Portreciki tulipanów zostawiam

m_gocha 23:14, 08 maj 2017

i jeszcze tulipanowo

Dobrej nocy życzę (bez przymrozków)
GorAna 23:47, 08 maj 2017

Dziękuję za tulipankowe portreciki
Piękne i takie nieskalane zimnym deszczem
Pozdrawiam
Kawa 09:12, 09 maj 2017

ślicznie tulipanowo
nie chcę zimna ....
gierczusia 12:18, 09 maj 2017

m_gocha napisał(a)
Wbrew pogodzie na zewnątrz Z ogrodu botanicznego w Krakowie

Jeruuuunieee aleś mi smaka narobiła
To jest chyba lotos Pani Slocum , mój ma być czerwony...po prostu..nie wiem jak wytrzymam
Buziol dzięki bardzo
gierczusia 12:28, 09 maj 2017

Fajna ta sitniczka taka ..fiu, fiuuu wies co mam na myśli z tymi trawami niezimującymi to już jest zabawa pamiętam jak dawno temu napaliłam sié na rubrum zimą przywlokłam z "ciepła " małą kępkę zdobytą w sposób lekko nieprzyzwoity ale przywiozłam , zaraz obcięłam, wsadziłam do pralni ( zimnej) podlewałam i latem...była jak znalazł
No ale jeśli sitniczka jest ogólniedostępna to nie ma się co szarpać
Natomiast tulipany zadołowane w doniczkach to Ci dopiero suuuper pomysł ładne zwarte kępy, mobliność
Kawę Ci chyba wiszę przy okazji
Buuuziol