Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

m_gocha 23:14, 18 mar 2018

Margerytka40 napisał(a)
Też jestem ciekawa czy coś wymyśliłaś

Asia! tym moim myśleniem to jest tak, że myślę, myślę i... jak już mi się wydaje że chyba wiem.... to za chwilę znów dziesiątki wątpliwości i znów nie wiem
Mam nadzieję, że jak będzie można wyjść już w teren, postawić doniczki, potem je przenieść znów ustawić inaczej to może się jakoś ułoży również w głowie
Podczytywałam Twoje plany różane. Jestem pod wrażeniem Nawet przez chwilę mi przemknęła myśl, że może na tej mojej skarpie założyć taką rabatę różano-bylinową?
Chyba powinnam mieć zakaz chodzenia po cudzych wątkach
mira 23:17, 18 mar 2018

Nie kumam - tu kaszel i ostrożność, tu pies i rabata ogarnięta .
Z tematami takimi większymi warto się przespać, zima daje Ci dodatkowy czas.

Tak teraz pomyślałam że w Indiach mają 4 razy zbiory do roku a kombinuja jak zrobić żeby był 5-ty.
A ja myślę jak rzodkiewkę wysiać.

Na ten klimat wszyscy sobie zapracowaliśmy, dzisiaj przypomniały mi się wichury z lata i tak jakoś mnie to wszystko przerasta. Ach miałam nie narzekać.
m_gocha 23:38, 18 mar 2018

mira napisał(a)
Nie kumam - tu kaszel i ostrożność, tu pies i rabata ogarnięta .
Z tematami takimi większymi warto się przespać, zima daje Ci dodatkowy czas.

Tak teraz pomyślałam że w Indiach mają 4 razy zbiory do roku a kombinuja jak zrobić żeby był 5-ty.
A ja myślę jak rzodkiewkę wysiać.

Na ten klimat wszyscy sobie zapracowaliśmy, dzisiaj przypomniały mi się wichury z lata i tak jakoś mnie to wszystko przerasta. Ach miałam nie narzekać.
Mira! Ciiii...Bo ktoś jeszcze usłyszy Wiesz jak to jest jak człowiek dorwie kawałeczek zielonego w ogródku to zapomina o bożym świecie nawet o chorobie, złym samopoczuciu - normalnie cud uzdrowienia następuje . Dobrze, że nikt z domowników nie widział bo jak mnie dorwał wieczorem kaszel to tylko w duchu pomyślałam o sobie niezbyt pochlebne zdania
Przypomniałam sobie moją babcię. Gdy miała około 80 lat, była już bardzo schorowana i lekarz zabronił jej jakichkolwiek prac w tym m. in. w ogrodzie, przy warzywach. Ale ona i tak ukradkiem gdy nikogo nie było w domu próbowała na kolanach coś przesadzać, plewić, podlewać. Pamiętam jak któregoś dnia gdy przyszłam w odwiedziny rozpłakała się, że zabronili jej pracować w ogrodzie, że nawet jej komórkę z motyczkami zamknęli na klucz
basia3012 23:52, 18 mar 2018

Dziękuję Gosiu za odwiedziny . Jak wystarczy miejsca to na pewno dosadzę zwisające truskawki. Zamówiłam 100szt poziomek, posadzę je w każdej skrzynce w dwóch rzędach. Ale myślę, ze jeszcze zostanie jedna skrzynka na truskawki. Ależ dziewczyny macie projekty zmian w ogrodzie. Podziwiam. Ja też będę robiła nowe rabaty ale u mnie z linii falistych zmienią się na proste. Ja nie potrafię tak projektować na papierze. Nie umiem wyobrazić sobie ile miejsca zajmą poszczególne rośliny. Muszę sobie poustawiać doniczki z roślinami i dopiero wtedy latam z nimi po całym ogródku i jak już wiem gdzie pasują mi najbardziej to je sadzę. Pozdrawiam serdecznie. Oby do wiosny .
MirellaB 07:09, 19 mar 2018

Gosiu planowanie podglądam. Ty zawsze masz dobre pomysły i trafione koncepcje. W tym sezonie będziesz zmieniać?
Kawa 09:23, 19 mar 2018

Gosia
no kobieto ty najpierw się porządnie wylecz a później szalej
zima u nas jak nie wiem
m_gocha 19:07, 19 mar 2018

basia3012 napisał(a)
Dziękuję Gosiu za odwiedziny . Jak wystarczy miejsca to na pewno dosadzę zwisające truskawki. Zamówiłam 100szt poziomek, posadzę je w każdej skrzynce w dwóch rzędach. Ale myślę, ze jeszcze zostanie jedna skrzynka na truskawki. Ależ dziewczyny macie projekty zmian w ogrodzie. Podziwiam. Ja też będę robiła nowe rabaty ale u mnie z linii falistych zmienią się na proste. Ja nie potrafię tak projektować na papierze. Nie umiem wyobrazić sobie ile miejsca zajmą poszczególne rośliny. Muszę sobie poustawiać doniczki z roślinami i dopiero wtedy latam z nimi po całym ogródku i jak już wiem gdzie pasują mi najbardziej to je sadzę. Pozdrawiam serdecznie. Oby do wiosny .
Basiu, dla mnie też najwygodniejszą formą projektowania jest bieganina z doniczkami
Może gdybym zakładała ogród na nowo i na płaskim terenie, to plan na papierze byłby wykonalny
m_gocha 19:10, 19 mar 2018

MirellaB napisał(a)
Gosiu planowanie podglądam. Ty zawsze masz dobre pomysły i trafione koncepcje. W tym sezonie będziesz zmieniać?
Mirello aleś połechtała moje ego . Z tymi moimi pomysłami i koncepcjami różnie bywa...
Ze zmian - skarpę chciałabym wreszcie ogarnąć i ucywilizować
m_gocha 19:14, 19 mar 2018

Kawa napisał(a)
Gosia
no kobieto ty najpierw się porządnie wylecz a później szalej
zima u nas jak nie wiem
Z ręką na sercu Kami mogę przysiąc, że żadnego szaleństwa nie było
Spacerując jedynie tu skubnęłam... tam przycięłam... i to wszystko

Zima jak w pełni zimy!
Margerytka40 21:53, 19 mar 2018

m_gocha napisał(a)

Asia! tym moim myśleniem to jest tak, że myślę, myślę i... jak już mi się wydaje że chyba wiem.... to za chwilę znów dziesiątki wątpliwości i znów nie wiem
Mam nadzieję, że jak będzie można wyjść już w teren, postawić doniczki, potem je przenieść znów ustawić inaczej to może się jakoś ułoży również w głowie
Podczytywałam Twoje plany różane. Jestem pod wrażeniem Nawet przez chwilę mi przemknęła myśl, że może na tej mojej skarpie założyć taką rabatę różano-bylinową?
Chyba powinnam mieć zakaz chodzenia po cudzych wątkach

Tak to już jest musi się zapalić lampeczka ,że to właśnie to inaczej o wątpliwości łatwo. Powiem Ci ,że jeśli o mnie chodzi to o to co zaplanowałam już jestem jakoś spokojna,mam prawie pewność ,że o to mi chodziło . Jestem pewna ,że znajdziesz pomysł na tę skarpę