Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 10:48, 17 cze 2020

sarenka napisał(a)
Co masz za ładna trawkę w tej donicy?
Carex bezodmianowy wyrodzony z jakiejś paskowej odmiany, zielony kupiony po 6 zł w AF
sarenka 10:49, 17 cze 2020

Z czasem pewni i ja zacznę nabywać ceramiczne gdzie swoje kupiłaś?

Narazie chyba zaopatrze się w te rośliny co chce i będzie ok,coś będzie kwitło

Znalazła właśnie Parocje i jeżówki dwie odmiany to chyba zamówię
inka74 10:59, 17 cze 2020

Ja po 6 latach dopiero wymianę zaczęłam. Magda, po kolei wszystko.
Że też ty znajdujesz na necie to co potrzebujesz, ba i jeszcze ci przychodzi. Mnie już coś trafia z dostawcami. Nie lubię zakupów przez net.
sarenka 11:03, 17 cze 2020

inka74 napisał(a)
Ja po 6 latach dopiero wymianę zaczęłam. Magda, po kolei wszystko.
Że też ty znajdujesz na necie to co potrzebujesz, ba i jeszcze ci przychodzi. Mnie już coś trafia z dostawcami. Nie lubię zakupów przez net.

Z tego co czytam to coraz gorszej jakości są sadzonki za wyższe kwoty,więc przez neta to ryzyko bo nie wiem co przyjdzie ale tak jest łatwiej i szybciej. W sklepie o nazwie na f-ie znalazłam teraz to co pisałam.
Są też grupy sprzedażowe na FB,ale tam nie zamawialam i dawno nie patrzyłam co oferują.
A Ty gdzie zamawialas że Ci nie pasują sadzonki?
Kasya 11:06, 17 cze 2020

inka74 napisał(a)
podpowiem - pomaga żel dodany do ziemi w doniczce przy sadzeniu i wybór roślin, które znoszą okresową suszę lub nie lubią zalewania. Moje donice podlewam 2 razy w tygodniu. Są też tak ustawione, że jak deszcz pada to je też podlewa (oprócz tych tarasowych ale tam mam jedna roślinkę sygnalistę i wiem, że jak klapnie to znaczy, że trzeba podlać).

Jaki żel dodajes ?
Właśnie kupiłam 2 hortensje
inka74 11:12, 17 cze 2020

czekam na trawki z Dag..ji, nie mogę się doczekać już 3 tydzień na kukliki z Hort...sji i zero odzewu. Matę do cięcia i przesadzania też zamówiłam bo przez tydzień nie raczyli ani telefonu odebrać ani odpisać a są 10 km od mojej pracy tylko zupełnie nie po drodze do mnie. No i jedna wpadka już na początku wiosny była z Ogrodniczego Lub..na z ciemiernikami gdzie za 48 zł dostałam coś co wyglądem przypominało sadzonki kupowane za 20 zł lokalnie a za 28 zł zł takie mikrusy ledwo przesadzane z multipalet. Zero kwiatów i pewnie ze 2 lata przyjdzie mi na nie czekać. No ale pożałowałam 20 zł bo mogłam kupić mega wielką sadzonę i podzielić na min. 4 dorodne ale się cykałam, że ciemiernik tego nie zniesie. No ale chciałam określone odmiany no to mam.
Ania111 11:19, 17 cze 2020

Witam Iwonka,

Oj rozumiem Cię,
Ja też wróciłam się z zakupami z neta
Zamiast drzewka 60-80 cm
Dostałam ledwie 20 cm sadzonke,
Nie reklamuje
Bo mi szkoda roślinki
Nie rośnie
Ale z tym to nie przewidzisz
Kto oszust A kto uczciwy,

A donice super
sarenka 11:34, 17 cze 2020

Nie znam tych sklepów,ale już wiem,żeby tam nie zamawiać
inka74 11:55, 17 cze 2020

Ania, jest popyt przewyższający podaż stąd zanik takiej uczciwej oferty. Każdy teraz robi sklep a za tym musi iść też jego obsługa co jest czasochłonne. Klient łyknie, nie będzie mu się chciało reklamować badziewia a że nie wróci - będzie następny frajer. A, zapomniałam jeszcze o jedynej firmie reklamującej się, że ma sadzonki Amistad a w praktyce nie mającej jej już od kilku tygodni. Mając 20 produktów w ofercie można pamiętać, że po skończeniu zapasu trzeba go wycofać ze sklepu i z Allegro.

Magda, firmy trawkowej jeszcze nie przekreślam bo to dopiero tygodniowe zamówienie ale cała reszta - już do nich po prostu nie wrócę. Nie lubię braku szacunku dla klienta.
mrokasia 11:57, 17 cze 2020

Ja nie lubię zakupów przez net. Ale czasem nie ma wyjścia, szczególnie jak szuka się czegoś konkretnego.