Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 22:12, 21 gru 2020

Mi też, nawet bardzo
Helen 05:53, 22 gru 2020

O, jak Was dobrze rozumiem. Kawa już zaparzona
Gosiek33 06:40, 22 gru 2020

Podziwiam, że potrafisz tak ogarnąć fotograficznie ogród
inka74 08:45, 22 gru 2020

Helen, u mnie kawa też zaparzona i nawet wypita z okna w salonie obserwuję stado sikorek rozrabiających przy karmniku.

Gosiu, z pracy zawodowej do ogrodu przeniosłam potrzebę planowania, wytyczanie celu a z ogrodu do pracy cierpliwość i długoterminowe patrzenie na to, co robię. Ty robisz piękne zdjęcia wypatrując szczegółów i smaczków - ja robiąc zdjęcie tylko dokumentuję poszczególne fazy tego, co się dzieje w ogrodzie. Nie ma co tu podziwiać. To zdjęcia typowo robocze ja nie umiem oddać tak jak kilka osób na tym forum nastroju i pewnej ulotnej chwili, które pokazuje mi ogród. Wtedy po prostu stoję i się gapię. I cieszę, że coraz więcej jest takich chwil. Może to po prostu jeszcze nie ten etap?
BKosimkArt 08:56, 22 gru 2020

Fajnie Iwonko, że masz plany na kolejne sezony... ja nie mam przemyśleń jakoś, chyba mnie przytłacza ta szaroburość i siedzenie w domu...
Piękną masz na tarasie ozdobną klatkę dla ptaków, szcxerze Ci jej zazdroszczę gdzie Ty wynajdujesz te cuda?
Nie okrywałaś ambrowca w tym roku?? I innych świeżo sadzonych drzew...
inka74 09:06, 22 gru 2020

Basia, ty co innego masz na głowie a właściwie to gdzie indziej ))
Nie okrywałam ich jeszcze. Za ciepło jest. Dopiero ze 3 razy było tak koło -1. I to tylko w nocy i do 9-10 rano. Mają tylko korzenie obsypane. Nie chcę, aby się "przegrzały". Mam przygotowane maty na wszelki wypadek. I u mnie przez małą powierzchnię działki i osłonięcie tujami z 3 stron to jest w miarę zacisznie.

Edit: klatka w Mrówce upolowana. Tak jak i spora ilość innych dodatków do domu. Mają tam boski dział z dekoracjami. Drugi sklep, który polecam to Tedi. Fajne rzeczy za nieduże pieniądze.
Agatorek 10:23, 22 gru 2020

inka74 napisał(a)
To zdjęcia typowo robocze ja nie umiem oddać tak jak kilka osób na tym forum nastroju i pewnej ulotnej chwili, które pokazuje mi ogród. Wtedy po prostu stoję i się gapię. I cieszę, że coraz więcej jest takich chwil. Może to po prostu jeszcze nie ten etap?

Ale i tak te "robocze" zdjęcia oddają piękno tego miejsca.
W Twoim ogrodzie już "byłam" wcześniej, zanim się zalogowałam. I naprawdę stworzyłaś cudowne miejsce . Kilka zdjęć mam zapisanych w folderze inspiracji .

Dzień dobry
BKosimkArt 10:36, 22 gru 2020

inka74 napisał(a)
Basia, ty co innego masz na głowie a właściwie to gdzie indziej ))
Nie okrywałam ich jeszcze. Za ciepło jest. Dopiero ze 3 razy było tak koło -1. I to tylko w nocy i do 9-10 rano. Mają tylko korzenie obsypane. Nie chcę, aby się "przegrzały". Mam przygotowane maty na wszelki wypadek. I u mnie przez małą powierzchnię działki i osłonięcie tujami z 3 stron to jest w miarę zacisznie.

Edit: klatka w Mrówce upolowana. Tak jak i spora ilość innych dodatków do domu. Mają tam boski dział z dekoracjami. Drugi sklep, który polecam to Tedi. Fajne rzeczy za nieduże pieniądze.

Ja okryłam, tzn eM to zrobił bo mi nagadała znajoma od ogrodów że okrywała u klientów... zwłaszcza te sadzone w tym roku więc ja się też zdecydowałam żeby gumballe okryć, z tym że u mnie wygwizdów jest więc może im będzie lepiej... trzącham się nad nimi trochę i chyba bym sie załamała gdyby voś im się stało...
Kokesz 11:52, 22 gru 2020

U mnie też dokumentacja ogrodu głównie robocza i z reguły z tych samych miejsc. Wtedy widać jak się rabaty zmieniają o różnych porach roku.
No i widać też progres
Czasem próbuję robić ładniejsze zdjęcia, trochę w zbliżeniach, choć tylko komórką. Do super fot wołam eMa z aparatem
inka74 12:04, 22 gru 2020

Agatorek napisał(a)

Ale i tak te "robocze" zdjęcia oddają piękno tego miejsca.
W Twoim ogrodzie już "byłam" wcześniej, zanim się zalogowałam. I naprawdę stworzyłaś cudowne miejsce . Kilka zdjęć mam zapisanych w folderze inspiracji .

Dzień dobry
Miło mi, że to piszesz. Już jest dużo, dużo lepiej od czasu jak się tu zalogowałam. Postęp widoczny. Wczoraj właśnie tak oglądałam zdjęcia z początków ogrodu i trochę się uśmiałam z siebie samej.