Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 22:21, 20 gru 2020

Pewnie baccatę. Mam w 2 miejscach na wąską obwódkę Wojtki i te bardzo powoli rosną co ma swoje zalety ale i wady. Szybko to one tej obwódki nie zrobią. Ale z drugiej strony często nie trzeba jej będzie ciąć. Muszę policzyć ile miejsca tam mam a to dowiem się po przeniesieniu kostki.
inka74 23:01, 20 gru 2020

Wpadłam jeszcze na pomysł, że ponieważ ładnie mi rośnie hakonka all gold na narożniku rabaty przy wjeździe to całą tę rabatę z kulkami bukszpanowymi w niej skąpię od strony chodnika. Złagodzi to brzegi i doda troszkę lekkości. Uwielbiam all golda. Ona u mnie w cieniu jest bardziej cytrynowo-limonkowa a w słońcu dużo jaśniejsza i bardziej zwarta. Druga, która u mnie ładnie rośnie to Nicolas. Bardzo szybko nabrała masy. Kupiłam małe sadzonki i już po 1 sezonie była spora. All gold potrzebuje min. 2 sezonów. Chciałabym jeszcze Naomi wypróbować. Najsłabiej Aureola i Albo striata się zachowują. Tu żałuję, bo u dziewczyn piękne kępy. Macry nie mam. Za duża docelowo. Beni kaze ma chyba słabe warunki. Zero zmian kolorystycznych na jesieni. Stipe in Rich padła, nie przyjęła się.
Gosiek33 07:27, 21 gru 2020

Ładnie będzie już widzę to oczami wyobraźni
inka74 08:42, 21 gru 2020

Gosiu myślisz, że to dobry pomysł? To o tę rabatę chodzi. Przed kulkami wylewała by się na chodnik tak, jak te dwie sztuki w narożniku

Jeszcze ziemi nie zdążyłam przewieźć na tyły...
inka74 09:51, 21 gru 2020

Dziewczyny chwalą się swoja twórczością świąteczną to i ja trochę się pochwalę. W tym roku na prezenty dla rodziny i przyjaciół zrobiłam drzewka świąteczne. Oto próbka. Kulka w doniczce ze wstążką już powędrowała do mojej przyjaciółki, moja mama dostanie bardzo podobną. Sznurkowe są dla rodziny. Robiłam jeszcze wersję z ziarenkami kawy - też ciekawie i pachnąco wyszło.
antracyt 11:23, 21 gru 2020

inka74 napisał(a)
Gosiu myślisz, że to dobry pomysł? To o tę rabatę chodzi. Przed kulkami wylewała by się na chodnik tak, jak te dwie sztuki w narożniku

Jeszcze ziemi nie zdążyłam przewieźć na tyły...

Ja nie Gosia ale wydaje mi się, że to takie klasyczne, sprawdzające się połączenie.
Anda 12:04, 21 gru 2020

Ja też nie Gosia, ale i mnie się wydaje, że będzie to bardzo ładnie wyglądać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gosiek33 12:11, 21 gru 2020

Tu Gosia, tak już widzę jak ładnie będzie i bardziej zwiewnie
popcorn 12:20, 21 gru 2020

haha Uśmiałam się z "ja nie gosia" a potem "tu gosia" Będzie super
inka74 13:10, 21 gru 2020

Wariatki jesteście ))) też myślę, że to będzie dobry ruch. Trochę lekkości się tu przyda. Mimo sporego nasłonecznienia All Gold się tu dobrze czuje, nie przypala go i ładnie rośnie. Te dwie sadzonki są tu 3 sezony.