tam jest 3 metry szerokości i 2 głębokości. Judaszowiec koronę ma na wysokości 140 cm.dereń byłby z tyłu między magnolią a judaszkiem. 1 dereń się nie zmieści? Połowa rabaty owalnej (tył od strony tuj) będzie wolny, całe nasadzenia są tam do wymiany.
Widzę, że masz problem który ja rozwiązałam w zeszłym roku. Też było rondo i wokół trawnik, ale to dawał nie fajny widok.
Trudna decyzja, musisz to dobrze przemyśleć, ale ścieżka bez trawnika chyba będzie lepsza.
Wiesz, nie jestem na miejscu, ale policz dokladnie. Dobrze by było naokoło derenia mieć miejsce choćby z 1 m, żeby go wyodrębnić. One naprawdę najładniej wyglądają jak są sadzone bardziej soliterowo. 3m to absolutne minimum. Jakiego masz tam judaszka, bo sorki zapomniałam
A kaliny, te powiedzmy mniejsze (Eskimo, Kilimandżaro), na pniu więc też mniejsze (angielska, Wanatabe, Roseum i koralowa compactum) i wolnorosnące (Molly Schroeder) już mam
no wiesz sama, że ja na tyłku nie usiedzę bez roboty w ogrodzie takiej związanej z kopaniem wiem, zawsze mogę do ciebie czy do Aprilka się wybrać jak mi terenu zabraknie do zabawy.
Dobrze, że wróciłaś na forum Ja nie mogę wchodzić do ciebie na wątek. Uwielbiam twoje murki...
Bardzo fajnie zmieniliście tę część z rondem... Myślę o ścieżce intensywnie...