Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 16:17, 10 sty 2021

Anda napisał(a)
Też mam kosiarkę akumulatorową, Gardeny. Jak trawa jest mokra idzie ciężej i jest trochę nierówno. Wolę ciąć trawę suchą. Jak jest dłuższa to ustawiam na najwyższy stopień koszenia, potem drugi raz na średnim. Zresztą w czasie upałów koszę tylko na najwyższym. Średni stosuję jedynie wiosną i jesienią.
ja mokrej trawy nie koszę z założenia... Na szczęście mam taka, która bardzo wolno rośnie mogę kosić co 2 tygodnie
inka74 16:17, 10 sty 2021

Juzia napisał(a)
A tu już planowanko?
Fajnie!

Kasi pomysł na ścieżkę mi się podoba.
Głosuję!
głos przyjęty ))
Zana 16:20, 10 sty 2021

Jakie plany, ja Cię nie mogę. Bardzo koncepcja Kasyi mi się podoba

Macham gorąco, choć zimowo
inka74 16:27, 10 sty 2021

Anda napisał(a)

Hmm, nie jestem pewna czy masz tam rzeczywiście miejsce, żeby wyeksponować te derenie. One najładniej wyglądają, jak mają trochę miejsca obok siebie. Ciąć je można, ale nie za mocno i nie za często, żeby nie straciły pokroju.
Nie podobają Ci się mniejsze odmiany Viburnum?
tam jest 3 metry szerokości i 2 głębokości. Judaszowiec koronę ma na wysokości 140 cm.dereń byłby z tyłu między magnolią a judaszkiem. 1 dereń się nie zmieści? Połowa rabaty owalnej (tył od strony tuj) będzie wolny, całe nasadzenia są tam do wymiany.
Pola 16:35, 10 sty 2021

Widzę, że masz problem który ja rozwiązałam w zeszłym roku. Też było rondo i wokół trawnik, ale to dawał nie fajny widok.
Trudna decyzja, musisz to dobrze przemyśleć, ale ścieżka bez trawnika chyba będzie lepsza.
Anda 16:37, 10 sty 2021

inka74 napisał(a)
tam jest 3 metry szerokości i 2 głębokości. Judaszowiec koronę ma na wysokości 140 cm.dereń byłby z tyłu między magnolią a judaszkiem. 1 dereń się nie zmieści? Połowa rabaty owalnej (tył od strony tuj) będzie wolny, całe nasadzenia są tam do wymiany.

Wiesz, nie jestem na miejscu, ale policz dokladnie. Dobrze by było naokoło derenia mieć miejsce choćby z 1 m, żeby go wyodrębnić. One naprawdę najładniej wyglądają jak są sadzone bardziej soliterowo. 3m to absolutne minimum. Jakiego masz tam judaszka, bo sorki zapomniałam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 16:37, 10 sty 2021

A kaliny, te powiedzmy mniejsze (Eskimo, Kilimandżaro), na pniu więc też mniejsze (angielska, Wanatabe, Roseum i koralowa compactum) i wolnorosnące (Molly Schroeder) już mam
Anda 16:42, 10 sty 2021

inka74 napisał(a)
A kaliny, te powiedzmy mniejsze (Eskimo, Kilimandżaro), na pniu więc też mniejsze (angielska, Wanatabe, Roseum i koralowa compactum) i wolnorosnące (Molly Schroeder) już mam

Powtórzenia w ogrodzie wzmacniają harmonijność i spójność
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 16:44, 10 sty 2021

Zana napisał(a)
Jakie plany, ja Cię nie mogę. Bardzo koncepcja Kasyi mi się podoba

Macham gorąco, choć zimowo
no wiesz sama, że ja na tyłku nie usiedzę bez roboty w ogrodzie takiej związanej z kopaniem wiem, zawsze mogę do ciebie czy do Aprilka się wybrać jak mi terenu zabraknie do zabawy.
inka74 16:55, 10 sty 2021

Pola napisał(a)
Widzę, że masz problem który ja rozwiązałam w zeszłym roku. Też było rondo i wokół trawnik, ale to dawał nie fajny widok.
Trudna decyzja, musisz to dobrze przemyśleć, ale ścieżka bez trawnika chyba będzie lepsza.
Dobrze, że wróciłaś na forum Ja nie mogę wchodzić do ciebie na wątek. Uwielbiam twoje murki...
Bardzo fajnie zmieniliście tę część z rondem... Myślę o ścieżce intensywnie...