Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 21:35, 31 sie 2021

inka74 21:39, 31 sie 2021

koniec )
Agatorek 01:07, 01 wrz 2021

Kolejne doniczki to chyba będziesz sadzić za płotem. Piękny busz masz .

Co to?
inka74 napisał(a)

To czosnki w tle ??
inka74 napisał(a)

Przepiękny zakątek
inka74 napisał(a)

Pamiętasz? Już Ci kiedyś pisałam, że to wygląda jak wejście do dżungli
inka74 napisał(a)
inka74 06:47, 01 wrz 2021

Hehe, no już nic nie wcisnę. Coś musi wypaść, abym mogła coś innego wsadzić.

Ta pierwsza roślinka to jednoroczny amarantus czyli szarłat. Sam się u mnie wysiewa.

Czosnki w tle to odmiana letnia. Nie wiem czy tak się nazywają. Kupiłam przez przypadek i tak tu są. Pasują.

Kącik z ławeczką baaaardzo lubię Wim's Red już jest ogromniasta. Dzięki buraczkowemu kolorowi na żywo nie przytłacza a się zlewa z tłem.

A z tyłu jest rzeczywiście wejście do dżungli zarosło wszystko.
Iwonka 07:04, 01 wrz 2021

inka74 napisał(a)
Iwona ogród wygląda przepięknie. Dałaś czadu kobieto. Gdzie nie spojrzeć jest spójnie, rośliny cudownie się przenikają.
Wybrałam tylko kilka kadrów. Pamiętam, jak podchodziłaś do tych rabat. No cudnie jest!!!
Ostatnia fota wymiata, wejście do raju Przy takiej szarówie, a takie foty pokazujesz. Możesz być dumna

Gosiek33 07:51, 01 wrz 2021

inka74 napisał(a)

Nie pamiętam byś tak bujne rabaty miała. Dochowałaś się naprawdę pięknego ogrodu. I tyle smaczków różnych

Podziwiam przepiękną kalamintę ale tego ze zdjęcia nie mogę rozpoznać - skrzyżowanie astra z chabrem?
inka74 08:05, 01 wrz 2021

Iwonka napisał(a)
Iwona ogród wygląda przepięknie. Dałaś czadu kobieto. Gdzie nie spojrzeć jest spójnie, rośliny cudownie się przenikają.
Wybrałam tylko kilka kadrów. Pamiętam, jak podchodziłaś do tych rabat. No cudnie jest!!!
Ostatnia fota wymiata, wejście do raju Przy takiej szarówie, a takie foty pokazujesz. Możesz być dumna
Iwonko, lejesz miód na moje serce ❤️ - wszystkie zmiany były robione z myślą o uspójnieniu widoku, koloru, faktur. Oczywiście jest jeszcze kilka miejsc takich nie do końca doprowadzonych ale to widzę głównie ja jak obserwuję rabaty w różnych porach roku. Teraz to już jest po prostu kosmetyka. Cieszę się, że dojrzałam wcześniej do decyzji o zmianach w ogrodzie i konsekwentnie krok po kroku szłam w tym kierunku.
inka74 08:16, 01 wrz 2021

Gosiek33 napisał(a)
Nie pamiętam byś tak bujne rabaty miała. Dochowałaś się naprawdę pięknego ogrodu. I tyle smaczków różnych

Podziwiam przepiękną kalamintę ale tego ze zdjęcia nie mogę rozpoznać - skrzyżowanie astra z chabrem?
Gosia, dużo deszczu jest, rośliny bujnie rosną. Oprócz tego mniej roszad robię więc ich nie ruszam. Mają spokój. Kalaminta mnie na tyle zachwyca, że już w 3 miejscach jest. Rozsadzam i rozdaję też, bo ładnie się dzieli i przyrasta. A jest taka delikatna. I pachnie

Ta niebieska roślinka to stokesja. Mam ją też w wersji białej ale ta słabiej kwitnie. Kiedyś na targach warszawskich ją zobaczyłam i mnie urzekła.
daredevil 08:49, 01 wrz 2021

Pięknie masz. Busz! Pamiętam, cieszyłam się jak coś po zimie wypadło bo miałam miejsce na chciejstwa

Bambus sobie rośnie, myślę o Tobie jak go widzę

pozdrawiam!
mrokasia 08:57, 01 wrz 2021

inka74 napisał(a)

Aaaale smakowita porcyjka zdjęć .
Zacytuję tylko to jedno bo normalnie szok jak to wszystko szybko urosło! I jak pięknie Ci ta rabata za domem wyszła, nie do wiary, że jeszcze rok temu było tu zupełnie inaczej. Teraz ta część to jak zaczarowany ogród. Uwielbiam!

Po raz kolejny powiem, że wszelkie wprowadzone przez Ciebie zmiany są na ogromny plus. Ogród zyskał na spójności, jest też dużo spokojniejszy choć nadal bogaty i kolorowy.