Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 22:18, 31 sty 2022

Johanka - no lato to to nie jest ale oczar mnie po prostu rozczulił. I ten ciemiernik, i kilkanaście innych...
Johanka77 22:38, 31 sty 2022

Śliczny!
mrokasia 22:49, 31 sty 2022

inka74 napisał(a)
Trzmieliny i żurawki jak w lato. Przynajmniej niektóre

Zima bo zima ale te limonkowe żurawki biją normalnie po oczach! Wręcz nieprzyzwoicie dobrze wyglądają .
O ciemiernikach i oczarach nie mówię bo to ich czas ale żeby żurawki tak wyglądały???

LIDKA 22:50, 31 sty 2022

Fajny spacer po ogrodzie. W dojrzałych ogrodach jest co oglądać nawet zimą.

Podoba mi się też scieżka bardzo.
inka74 23:30, 31 sty 2022

mrokasia napisał(a)
Zima bo zima ale te limonkowe żurawki biją normalnie po oczach! Wręcz nieprzyzwoicie dobrze wyglądają .
O ciemiernikach i oczarach nie mówię bo to ich czas ale żeby żurawki tak wyglądały???

ta wygląda wyjątkowo dobrze mnie carex rozwala. Szczególnie, że z jednej sadzonki mam teraz po 2 latach z 10 sztuk i dają po oczach w różnych miejscach. I takie zielone zostają do wiosny.
inka74 23:33, 31 sty 2022

LIDKA napisał(a)
Fajny spacer po ogrodzie. W dojrzałych ogrodach jest co oglądać nawet zimą.

Podoba mi się też scieżka bardzo.
Lidka, gdzie ty widzisz "dojrzały" ogród??? )) Tu większość rabat powstała w ciągu ostatnich 4 lat )
galgAsia 23:42, 31 sty 2022

Rany, ile kolorów
Warto było się trudzić i szukać. Teraz łatwiej dotrwasz do wiosny
Ja za każdą bytnością w ogrodzie lecę do moich oczarów, nieledwie liczę im frędzelki
LIDKA 01:19, 01 lut 2022

inka74 napisał(a)
Lidka, gdzie ty widzisz "dojrzały" ogród??? )) Tu większość rabat powstała w ciągu ostatnich 4 lat )

No.....4 lata to o 3 wiecej niz u mnie.
I roslin masz duuuużo więcej.
inka74 06:59, 01 lut 2022

galgAsia napisał(a)
Rany, ile kolorów
Warto było się trudzić i szukać. Teraz łatwiej dotrwasz do wiosny
Ja za każdą bytnością w ogrodzie lecę do moich oczarów, nieledwie liczę im frędzelki
Diana mi na razie strajkuje i to mnie wkurza. Wychodzi na to, że posaidziłam je obok siebie ale spektaklu razem nie będzie. Za to krokusy już wychodzą z ziemi a przebiśniegów nie widać. Czekam z utęsknieniem na wiosnę. Jeszcze tylko miesiąc, jak tak dalej będzie ciepło to ciemierniki będą za 2 tygodnie w pełnym rozkwicie.
inka74 07:23, 01 lut 2022

LIDKA napisał(a)

No.....4 lata to o 3 wiecej niz u mnie.
I roslin masz duuuużo więcej.
tiaa, roślin to mam dużo. Jestem zbieraczem. U ciebie też się zapełni. Wykorzystuj metodę - jak coś dobrze rośnie po 1-2 sezonach i ci się podoba - rozmnażaj, dokupuj, dalej testuj i czytaj. Jak zaczynałam na O miałam tylko tuje, mikroskopijne rabaty, z których byłam mega dumna choć mnie wkurzały i trawnik do całkowitej wymiany. Ogród mnie wciągnął, bardzo. Może byłby szybciej ale fundusze z nieba nie spadają. U ciebie większa działka, to i czasu trochę potrzeba. Czas szybko leci. Te kilka ostatnich lat nie wiem kiedy minęło.