dobrze, że przysypane śniegiem wszystko bo bez niego nie wygląda to dobrze. W sensie jest wszystko obs...rane. Trudno, zmyje się potem.
eM zapałał miłością do fruwających rozrabiaków i mamy 4 karmniki na ogrodzie, plus kule w siatkach powieszone na różnych drzewach plus jeszcze jabłuszka dla kosów i szpaków. Co oznacza, że te miejsca teraz absolutnie nie wyglądają atrakcyjnie. Mimo iż posiadamy wychodzącego kota ptactwa jest mnóstwo. Ostatnio naliczyłam ze 20 wróbli (tak, wróciły), 10 sikorek i z 6 kosów. Wszystkie w jednym miejscu pod wiśnią. Ptaki totalnie olewają naszą kotkę a ta włazi już na 8 metrowe drzewo, na sam czubek. Na szczęście schodzi też sama. I potem taki widok - kot na jednym drzewie a trolujące ją sójki lub sroki na drugim, tak aby nie doskoczyła lale się denerwowała.
niestety w najbliższych 2 tygodniach wagary ogrodowe nie są u mnie możliwe. Może coś jutro podziałam, choć pół ogrodu. W dzień ma być ciepło, tylko potem w nocy na minusie.
Wczoraj przesadziłam te przebiśniegi na nowe miejsca. Zobaczymy za rok. Cierpliwość mam, od kiedy nabyłam kępki tych normalnych przebiśniegów, które mi kwitną niezawodnie.
Wstyd pisać- nie bijcie- u mnie było plus 15, słoneczko z niewielkimi chmurkami i brak wiatru.
U mnie „tylko” +11, ale w nocy padał śnieg, później do południa deszcz, więc nie wychodziłam później. Nie widziałam sensu w wycinaniu przemoczonych traw, czy innych roślin.