Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 08:05, 02 sie 2023

Kasya napisał(a)
Iwonka, w twoim pudełeczku same perełki
Bo ja lubię smaczki. Gdybym miała większy ogród to pewnie więcej by tego było. Więc może jest lepiej tak jak jest? W 1-2 weekendy jestem w stanie go w miarę sprzątnąć, dużych nakładów finansowych już nie wymaga... w końcu nie samym ogrodem człowiek żyje
April 08:13, 02 sie 2023

inka74 napisał(a)
tak, to ten. te fiolety na fotach różnie wychodzą w zależności od ilości światła. Pamiętaj, że on jest mocno rozłogowy - mam go w drugim końcu rabaty - nie korzeniami oczywiście ale takie metrowe pędy puszcza. Sprawdziłam zamówienia i tylko ten pasuje. Ja ci zrobię na wiosnę z niego sadzonkę lub zamienimy się na jakiś taki kępiasty bo w tym miejscu jaki jamnik mi nie pasuje.

OK. super
Makao 08:44, 02 sie 2023

Nie mam słów.
To obłęd co pokazujesz. Cudownie
Helen 08:47, 02 sie 2023

Iwonka, nie mogę się napatrzeć na te fotki, cuda tworzysz

A możesz podpisać róże na pierwszych zdjęciach?
Basieksp 10:17, 02 sie 2023

Śliczny ten Twój spam bardzo ładne ujęcia roślin i ogrodu
inka74 12:59, 02 sie 2023

Makao napisał(a)
Nie mam słów.
To obłęd co pokazujesz. Cudownie
obłęd? Ale mam nadzieję w pozytywnym znaczeniu
inka74 13:08, 02 sie 2023

Helen napisał(a)
Iwonka, nie mogę się napatrzeć na te fotki, cuda tworzysz

A możesz podpisać róże na pierwszych zdjęciach?
Podpisałam z pierwszą mam problem bo nie wiem po pierwsze z którego miejsca to róża. One są bardzo, bardzo do siebie podobne ale może to być albo ta co opisałam Eyes for you albo jeszcze (mniejsze prawdopodobieństwo ale jest) See you in Red. Druga, Cardinal Hume jest u mnie bardzo wiotka, kiepska. U Ursy była przepiękna na jej piaskach a u mnie bida z nędzą i wiecznie chora. Ostatnia to taki mercedes - niezawodna sztuka - Ballerina. Drobniutka, jest u mnie w donicy w pełnym słońcu, co roku ładniejsza i kwitnie od czerwca cały czas nowymi kiściami. Bardzo ją lubię. Przesadziłam ją z cienistego zakątka i odwdzięcza się teraz za dobre miejsce.
inka74 13:26, 02 sie 2023

Basieksp napisał(a)
Śliczny ten Twój spam bardzo ładne ujęcia roślin i ogrodu
Dziękuję buzia mi się śmieje, że się podoba
Helen 13:32, 02 sie 2023

inka74 napisał(a)
Podpisałam z pierwszą mam problem bo nie wiem po pierwsze z którego miejsca to róża. One są bardzo, bardzo do siebie podobne ale może to być albo ta co opisałam Eyes for you albo jeszcze (mniejsze prawdopodobieństwo ale jest) See you in Red. Druga, Cardinal Hume jest u mnie bardzo wiotka, kiepska. U Ursy była przepiękna na jej piaskach a u mnie bida z nędzą i wiecznie chora. Ostatnia to taki mercedes - niezawodna sztuka - Ballerina. Drobniutka, jest u mnie w donicy w pełnym słońcu, co roku ładniejsza i kwitnie od czerwca cały czas nowymi kiściami. Bardzo ją lubię. Przesadziłam ją z cienistego zakątka i odwdzięcza się teraz za dobre miejsce.

Zaintrygowała mnie Ballerina. Jaka duża u Ciebie rośnie i jak dużą ma donicę?
inka74 15:41, 02 sie 2023

Ma razie róża jest mała ale u dziewczyn to całkiem spory krzaczek. Ma dużą donicę, w sumie 100x50 cm, głęboka z 50 cm ale tam jest też kilka innych roślin