Zojka -na PW poszło.
Kasya - zrobiłam objazd okolicy bo zamawianie drzew kurierem to nie dla mnie. Najgorzej to się na coś zdecydować

jest tyle chciejstw. Green Twist jest obłędny. Ma miękkie delikatne igiełki ze srebrnym połyskiem. Można co ciąć. Ja chcę go formować na taką pierzastą kulkę.
Kasiu Mrokasiu - no udało się z tymi zakupami choć już miałam element załamania po zobaczeniu ceny 499 za sztukę i braku mniejszych/tańszych sadzonek w okolicy. No przesadzili. Co prawda były na bardzo grubym już pniu (tak ze 3 razy grubszy jak moje) i bardzo wysokie - coś na 2.2 m ale korona nie była dużo większa. Trochę to dziwnie wyglądało. Zanim korona nadgoniłaby grubość pnia to sporo czasu by upłynęło. One wszystkie i Umbry i Kanzany są na takiej samej podkładce szczepione a ona taka masywna słoniowa rośnie.
Ja z wrzosów w donicach się wyleczyłam. Zawsze zasuszam

choć piękne kompozycje widziałam z trawami i takimi srebrnymi patyczakowatymi roślinkami. Kupiłam drobne chryzantemy. Długo u mnie stoją i oblepione kwiatami. Pelargonie i surfinie poszły w odstawkę.
Drzewa muszę jutro posadzić. Oj będzie przeprawa z eM i usunięciem najpierw głogów...