Monia - nie chodzi po rabacie, przynajmniej w okresie 2 lat odkąd go mam. Rośnie jako zwarta kępka. Ostatnio go opisywałam - wpisz Golden Arrow w wyszukiwarkę to wyjdzie jego opis i historia bo chyba tylko 2 osoby go mają (przynajmniej nazwę jego piszą). Ja jestem zadowolona.
Poczytałam, przejrzałam wpisy i na pewno sobie sprawie sadzonkę, pięknie świeci na rabacie dziękuję.
Aaa, a jak się ma u Ciebie Ambrowiec kolumnowy? Szukam jakiejś dobrej oferty, bo miałam pomysł żeby na przód wsadzić.
Slender? Bardzo dobrze. Kupiłam patykowatą tanią (w stosunku do innych) sadzonkę, klęłam bo rok miał przerwę w przyrastaniu i żałowałam że ładniejszej nie kupiłam, w ubiegłym roku zaczął mężnieć i jest całkiem całkiem. Ale z tym przebarwianiem się ociąga. w pierwszym roku nie przebarwił się, w drugim minimalnie. zobaczę jak w tym roku będzie. Też jest w wizytówce na drugiej stronie w jesieni, na rabacie pod domem z 2 dużymi hortensjami Phantom i Limelight
No właśnie tam go wypatrzyłam u Ciebie W takim razie poluję na niego. Jolanka pisała, że na wiosnę zeszłego roku widziała jakieś fajne (czyt. tanie ) oferty, muszę być czujna
Wiesz, natchniona Twoimi dekoracjami, zaczęłam się rozglądać za czymś, co mogłoby u mnie pasować, czyli zero rdzy, czyli czarny metal. I jakoś mało tych czarnych, nienachalnych ozdób. Sama rdza wszędzie
Wciągające to jest. Poszukaj żeliwnych. Te są często czarne. Ostatnio czaderską sowę lampion żeliwną widziałam. Czarny metal ładnie się kamieniem łączy.