Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

makadamia 20:45, 17 mar 2020

mrokasia napisał(a)

Naprawdę można mieć nadmiar kompostu???

Byłyście już u mnie, to wiecie
makadamia 20:46, 17 mar 2020

inka74 napisał(a)
CHCEM!!!Rozumiem, że zakupiłaś większą ilość. Siedzisz w domu czy w pracy jesteś?

W piątek mam być w domu, więc zapraszam o każdej porze
Helen 05:39, 18 mar 2020

inka74 napisał(a)
Ja w sumie to mam taką pracę, że jak bardzo się uprę to i z daleka mogę ją robić a tylko na 1-2 dni na tydzień się pojawiać w pracy. Przy chorobie mamy, po jej operacji pracowałam przez miesiąc w domu. Świat się nie zawalił, wręcz przeciwnie, dokończyłam sporo tematów. Da się i nawet lepiej mi to wychodzi niż w robocie bo tam wiecznie ktoś coś chce i cztery litery zawraca. Obecny stan nie jest więc dla mnie nowością. W sumie z chęcią bym urlop wzięła ale robota się sama nie zrobi, niestety terminy gonią. Z drugiej strony mam pod opieką 2 osoby o podwyższonym ryzyku w razie zachorowania. Wolę więc pracować w domu niż je narażać chodząc do pracy. Tak źle i tak niedobrze.

Ja wygoniłam wszystkich na pracę zdalną i jestem sama w biurze. Jadę autem, nigdzie po drodze nie wchodzę i mam nadzieję, że jestem bezpieczna. No i moja rodzina też.
Też mam 2 o podwyższonym ryzyku, chociaż młodzi... ehhh.
Helen 05:40, 18 mar 2020

inka74 napisał(a)
Niestety buksy i to wieloletnie. Sprawdzam je co kilka dni czy się coś nie przypałętało ale męczy mnie to już.

Chciałam tylko napisać, że kulki bardzo ładnie wyglądają
inka74 08:10, 18 mar 2020

Kulki dziękują Mam nadzieję, ze uda mi się je utrzymać w takiej dobrej kondycji
galgAsia 08:51, 18 mar 2020

Trzymam kciuki za kulki
No bo sama przyznasz - korona i ćma to już lekka przesada
tulucy 08:59, 18 mar 2020

ćma była na próbę, a potem korona... szlag by trafił...
galgAsia 09:08, 18 mar 2020

To wszystko jest próba
inka74 09:15, 18 mar 2020

Powiem wam szczerze, że chyba bym się załamała jakby moja mama po wygranej rocznej walce z ciężką odmianą raka teraz zachorowała na koronawirusa... i to jeszcze jak ja bym jej go w jakiś sposób doniosła. Dlatego siedzi w domu a zakupy zostawiam jej pod drzwiami. Nie szwendam się po sklepach, zakupy raz na tydzień i to w takich godzinach aby osób było mało. Drobnica kupowana w małych sklepikach. Już więcej nic nie dam rady zrobić.

czasami się zastanawiam po co to wszystko...
jolanka 09:26, 18 mar 2020

Iwonka, to są pytania.... na które nie ma odpowiedzi. Pewnie chcielibyśmy je znać bo potrzebujemy racjonalności w tym chaosie, wtedy byłoby łatwiej. Brak wytłumaczeń to więcej leku, niepewności. Chcemy mieć wpływ na to co nas otacza, chcemy móc przewidywać, chcemy widzieć początek, środek i koniec... a tu niestety.
Czas, czas, czas, tylko ile go potrzeba? I kontakt z przyjaciółmi, uśmiech I czekamy
Ściskam mocno