Poleciałam zrobić zdjęcia. Omijamy wzrokiem elementy niepasujące (tj. worek z piaskiem do tarasu, sznurek czy super nowoczesny stół). W rogach tarasu mają być stojące niewysokie lampy odpowiadające kinkietom. Mam nadzieję, że przed latem będą stały i działały (nie muszę mojemu eMowi przypominać co pół roku - przecież to zrobi, no nie? hihihi)
A wymiary tarasu to 5m x 3.60m - wybrane na rabatę na szerokość ok 1m.
Borówki, będą borówki...
Lawenda przy pergoli będzie kwitnąć. Się normalnie cieszę.
A oto cała pergola na dzień dzisiejszy wygląda tak. Clematisy póki co, nie powalają, ale chyba będzie dobrze, co?
Też mam taką pergolę na mojej są róże "Sympathie", pod nią był nachyłek, a za nią są juki, liliowiec Middendorfa, irys syberyjski (zestaw niezniszczalny). Teraz chce zastąpić czymś nachyłka. Mam nadzieję, że pomysł nie będzie się rodził w bólach jak moja frontowa rabata
A może jednak skuszę się na bukszpanowe kulę. Niedaleko mnie mogę kupić całkiem niezłe kule za 22 zł A takie nie kule Ale spore za 9 zł. Jak bym mogła te kule wpleść wokół tarasu? Np z różami ?
Autorka wątku zmieszała bukszpanowe kule z trawą ale w podobnym ułożeniu mogą być z różami tylko oczywiście w odpowiedniej ilości i wielkości do Twojej rabaty
Wiesz, Aniu, bez obrazy, ale mnie się zawsze wydawały kulki bukszpanowe takie ąę... A mnie się wydawało, że to nie mój ogród. Natomiast teraz widzę różne konfiguracje z kulkami i nie mówię nie. Obwódkom na razie mówię NIE, same kulki wystarczą.
A myślisz, że to by jakoś wyglądało przy tym tarasie? Z jakąś trawką np?