No to teraz będzie jazda....
(oczywiście po drugim zdjęciu padła mi bateria w aparacie, resztę mam w telefonie, muszę wyczaić jak to tu wrzucić)
Generalnie stwierdziłam, że ta rabata wokół tarasu nie będzie symetryczna, bo też taras nie jest symetryczny względem np wejścia do salonu, dlatego po lewej stronie zdjęcia widzicie 2metry, a po prawej 1 metr (pi razy oko póki co). Przy pergoli jest miejsce na stanowisko stołu i krzeseł, po prawej mojego leżaczka do leżaczkowania (kiedyś nastąpi przecież), dlatego tak to wymyśliłam. Może być czy durne to to?
No i teraz: doniczki generalnie mają reprezentować kulki buksów różnych rozmiarów, ale chyba przesadziłam z ilością, co? Ta "piętrowa" budowla doniczkowa przy ścianie to miała być tuja Aurea Nana (żeby coś wyższego przy ścianie było). Ale nie do końca wiem czy to gra. W drugiej wersji wywaliłam berberysa i tawułę (mają spokojnie miejsce gdzie indziej) bo tam chyba też dobrze by było lawendzie czy jakimś trawom? Myślałam o carexach albo też gdzieś ML. Proszę nie każcie mi się z tym przespać i zastanowić, co mi się podoba, bo ja za chiny ludowe nie potrafię tego sobie wyobrazić, co do czego pasuje itp... Please help

Aha, druga trzmielina byłaby po lewej gdzieś w tym miejscu gdzie na pierwszym zdjęciu na środku wyrysowanej rabaty jest zielony wąż