Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od początku

Od początku

bartek_luberda 23:06, 08 sie 2016

Cudowne łowy Szalona ogrodniczko
ZieloneWrota 23:06, 08 sie 2016

_Martini_ napisał(a)
O matko świata! Co tam masz za piękne łupy??

Liliowce, a w plecaku Stipy, równowagę ciężko było utrzymać, ale wszystko szczęśliwie się skończyło.
ZieloneWrota 23:07, 08 sie 2016

bartek_luberda napisał(a)
Cudowne łowy Szalona ogrodniczko

, pozdrawiam
_Martini_ 23:22, 08 sie 2016

ZieloneWrota napisał(a)

Liliowce, a w plecaku Stipy, równowagę ciężko było utrzymać, ale wszystko szczęśliwie się skończyło.

Ha ha, no to była jazda! Liliowce to bym przygarnęła, w sumie bardziej za ozdobne liście, ale ciekawa jestem jak dlugo te liście są właśnie takie ozdobne. No i wolałabym jednak jakies rozowe lub białe, o ile są w takim kolorze.

A te suszone pomidytki to latwo się robi? Bo ja w kuchni mam dwie lewe
Bogdzia 23:29, 08 sie 2016

Bardzo żałowałam że Ci zdjęcia nie zrobiłam ale na szczęscie ktos inny zrobił, świetnie wyglądasz. To czekam na nastepna wizytę.
BasiaLT 07:42, 09 sie 2016

Wyobrażam sobie minę policjanów... hi hi ... bezcenne
kasja83 07:45, 09 sie 2016

ZieloneWrota napisał(a)
A tak wyglądają powroty z niepozornej wizyty w łódzkim, dziękuję Bogdziu całe szczęście że twój mąż mnie rozpędził , miałam tylko lekki problem z hamowaniem mój wjazd do domu jest z górki, ale obyło się bez katastrofy , jechałam chodnikiem, łamiąc przepisy , trafiłam na patrol, widząc tak załadowaną rowerzystkę odpuścili , pozdrawiam i do zobaczenia wkrótce. A i dodam iż miałam jeszcze plecak na sobie również załadowany.

Szaleństwo
ZieloneWrota 09:57, 09 sie 2016

_Martini_ napisał(a)

Ha ha, no to była jazda! Liliowce to bym przygarnęła, w sumie bardziej za ozdobne liście, ale ciekawa jestem jak dlugo te liście są właśnie takie ozdobne. No i wolałabym jednak jakies rozowe lub białe, o ile są w takim kolorze.

A te suszone pomidytki to latwo się robi? Bo ja w kuchni mam dwie lewe

Witaj, pomidory do suszenia najlepiej nadają się paprykowe lub inna odmiana ale tego kształtu, kroję na 4 części, posypuję ziołami tj, bazylia oregano dość dużo i oczywiście solę, najlepiej suszyć na słońcu w tamtym roku były do tego warunki, natomiast teraz w piekarniku suszę na 50/70st. do całkowitego wysuszenia, następnie do słoików wrzucam czosnek, świeże zioła czyli również bazylia, oregano itp, co lubisz, zalewam gorącym ale nie gotującym olejem rzepakowym, najlepszy z Lidla, pamiętaj że zalewamy nie do końca gdyż pomidory napęcznieją, zakręcam i gotowe. Powodzenia w razie pytań pisz, buziaki.
Pszczelarnia 10:04, 09 sie 2016

I mam gotowy przepis!
BasiaLT 10:09, 09 sie 2016

Przepis super. Też sobie skopiowałam