Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Makao 14:32, 05 cze 2024

No bodziszek Mary Ann cudny.
Moja imienniczka tylko odwrotnie
mrokasia 14:37, 05 cze 2024

Ha, mam tego bodziszka Mary Ann . Przyrost ma imponujący.
sylwia_slomc... 22:09, 05 cze 2024

Byłam o podlewaniu pomidorów trochę poczytałam, moich nie nadążam wiązać, co trzy dni by trzeba idą w górę migiem. Zawiązane póki co odmiany karłowe, ale w szklarni owoce wielkością mi się prawie nie różnią od sklepowych powiedziałabym, że nawet większe. Tyle, że jeszcze nie dojrzewają, ale ogórki już jemy Lamelowa fajna, masz tendencję do naturalistycznych nasadzeń przynajmniej ta lamelowa taka jest Ja takie uwielbia
Rojodziejowa 23:04, 05 cze 2024

An_na, kuszę. Muszę kompana na oddział zamknięty szukać w końcu

Aprilku, ja chyba ją zostawię na zimę w ziemi, przekonamy się, czy przeżyje. Jak nie, to nie chce mi się takich roślinek trzymać. Wystarczy, że z fatsją będę kombinować.

Lidziu, jeszcze przetacznika kupiłam w fiolecie - Anniversary Blue Ale jakby co, to poszedł od razu w ziemię I wielosił Blue Whirl się do mnie tak ładnie uśmiechał... Ale na razie bez kwiatów, więc nie wiem, jaki odcień

Martuś, właśnie próbowałam znaleźć informację o długości kwitnienia i są dość rozbieżne. A co do mojego, to męczy mnie, żebym, sobie excela ogrodowego założyła. A ja wolę tego nie robić

Makao to koniecznie musisz zaprosić Mary Anne do ogrodu

Mrokasiu a jak z kwitnieniem? Faktycznie długością i obfitością nie odbiega od Rozanne?

Sylwia, swoje pomidorki cieszą niesamowicie U mnie dziś pierwszy Betalux zerwany. Tak mi się porobiło, że idą mi te rabaty w taką stronę. Pewnie jeszcze będę sto razy zmieniać, ale bliżej mi do takich nieregularnych, trochę bałaganiarskich miksów aktualnie

Raport z 5.06.2024:
Dziś poszły w ziemię w rabatę przyskarpową:
3 baptysje
3 przetaczniki Anniversary Blue Shades
2 kocimiętki Purrsian Blue
2 szałwie jesienne
1 kosodrzewina pumilo
3 bodziszki Mary Anne
2 tojeść rozesłana

Między murki:
5 stip (wymieniłam takie paskudne)

Pod graby, a za trzcinniki:
2 gaury

Do lamelkowej jeszcze upchnęłam kolanem:
2 przetaczniki Magic Show White Wands

Razem: 25 doniczek

Dodatkowo mam nadzieję, że się uda przeszczep kocimiętki z frontu na tył rabaty. Ziemia mokra, może jakoś przeżyje bez przycięcia?

Wskoczyły mi do koszyka dwie róże... Uciekałam, ale france były podstępnie szybkie! Sourire du Havre i Apricot Parfait... Chyba muszę znów poszerzyć cygańską!
Magara 23:09, 05 cze 2024

mrokasia napisał(a)
Ha, mam tego bodziszka Mary Ann . Przyrost ma imponujący.

Kaśka, napisz czy panoszy się jak Rozanne czy łatwiejszy do ogarnięcia

Asiu, pękam z dumy czytając Twój raport I nie ukrywam, że czuję się dziwnie bez doniczek na tarasie...
Rojodziejowa 23:11, 05 cze 2024

Magarku, nie wiem, jak Ty dajesz radę! Nie pamiętam takiego stanu u mnie
Magara 23:14, 05 cze 2024

Też nie wiem jak daję radę i też takiego stanu u siebie nie pamiętam Mus urnę sobie ulepić
LIDKA 07:21, 06 cze 2024

Asia kiedy Ty to robisz?

Róże wybrałaś śliczne.
Moje chyba przyjdą w tym tyg.

Wczoraj byłam w szkółce biedronce i przyszła tez paczka bylin do roboty. Roślinny dzień miałam
Ale te zwioze już po niedzieli coby M żyłka na czole nie pękła.

Stanu doniczek na 0 jeszcze dlugo nie bede miała.
Monia81 07:22, 06 cze 2024

Kolorek ma cudny ten bodziszek i taki wyrazisty kurcze już u Madzi mi się dwa kolejne bodziszki spodobały a tu następny rarytasik
Asia u mnie doniczunie też stoją, ale sukcesywnie ostatnio ich się pozbywam także jest postęp, ale czy dojdę do stanu zero, no to chyba tak dobrze mi nie pójdzie jak Magarku Tobie
Rojodziejowa 16:26, 06 cze 2024

Magara napisał(a)
Też nie wiem jak daję radę i też takiego stanu u siebie nie pamiętam Mus urnę sobie ulepić

Jak już ulepisz, to wrzuć zdjęcie!