Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

antracyt 16:12, 30 kwi 2025

Prócz Mai Tai reszty nazw odmian nie pamiętam

Podejrzewam że dzikus ma drobniutkie żółte kwiaty i silnie się sieje... Jak zakwitnie, to będę miała pewność. Zastanawiam się jeszcze, czy młode siewki odmianowych kwitną już w pierwszym roku(nie pamiętam). Nie będę wiedziała które prócz kwitnących usuwać z rabaty. Zawsze jakaś zabawa
Rojodziejowa 16:25, 30 kwi 2025

antracyt napisał(a)
Prócz Mai Tai reszty nazw odmian nie pamiętam

Podejrzewam że dzikus ma drobniutkie żółte kwiaty i silnie się sieje... Jak zakwitnie, to będę miała pewność. Zastanawiam się jeszcze, czy młode siewki odmianowych kwitną już w pierwszym roku(nie pamiętam). Nie będę wiedziała które prócz kwitnących usuwać z rabaty. Zawsze jakaś zabawa

Ten dreszczyk emocji w ogrodzie, ta niewiadoma ekstremalne rozrywki pryków/prykiń
Ja sobie ostatnio taki też zafundowałam. Kupiłam drzewiastą piwonię, która w pączku jest zielona, a na metce purpura więc na pewno to co innego.

Rojodziejowa 16:26, 30 kwi 2025

A co to? Czyżby drzewka owocowe?

Przyjechały ze mną: Golden Delicious, Szara Reneta i Topaz oraz czerecha kleparowska. Rej ostatniej w życiu nie jadłam i dopiero jak zakupiłam to doczytałam, że to nie czereśnia tylko mieszaniec
Rojodziejowa 17:43, 30 kwi 2025

Widzicie go?

Na oatatnim zdjęciu widać prawdopodobnie edema na liściu.
Magara 22:30, 30 kwi 2025

Mai tai na liście
Drzewka owocowe? Jakoś przeoczyłam, że masz takie plany?

Asia - te papryki to tegoroczne foty??? Kiedy siałaś??? We wrześniu??????
Rojodziejowa 22:43, 30 kwi 2025

Już na jesień wsadzone dwie jabłonki i dwie grusze na działce za ogrodzeniem. Będziemy mieć jeszcze kawałek pola - ok. 20 arów, więc jest gdzie sadzić Tak mnie na owoce wzięło jakoś.
Z zapylaniem wzajemnym jeszcze nie jest idealnie. Jak znajdę gdzieś na miejscu, to kupię jeszcze jabłonki: Piros, Antonówka, Florina, czereśnię Kordia, gruszę japońską Kosui, i gruszę Lukasówkę.

Papryki tegoroczne, siane początkiem lutego
Magara 22:51, 30 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)

Papryki tegoroczne, siane początkiem lutego

Eh, moje na waciku były 26 stycznia, czyli podobnie. Ty pewnie w domu masz wyższe temperatury, że tak poleciały szybko My zimnolubni i aura inna Nic to, może się papryk jednak doczekam
Rojodziejowa 22:56, 30 kwi 2025

Magara napisał(a)

Eh, moje na waciku były 26 stycznia, czyli podobnie. Ty pewnie w domu masz wyższe temperatury, że tak poleciały szybko My zimnolubni i aura inna Nic to, może się papryk jednak doczekam

W domu zazwyczaj 20 stopni. Moje siedziały chwilę w propagatorze, czyli dupki im się grzały No i nie wszystkie jeszcze owocują. Najszybsza była papryczka ‚banana’, potem ‚sweet pickle’. I jakiegoś owoca widziałam na długich, czerwonych, słodkich z Lidla.
A są i takie, co jeszcze nie kwitną.
anpi 23:00, 30 kwi 2025

Obejżałam zakuklikowanie, zazzawilcowanie, zagoździkowanie i zaogórkowanie! Ty masz Asiu wogóle jakieś pojedyncze rośliny!?
Magara 23:58, 30 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)

W domu zazwyczaj 20 stopni. Moje siedziały chwilę w propagatorze, czyli dupki im się grzały No i nie wszystkie jeszcze owocują. Najszybsza była papryczka ‚banana’, potem ‚sweet pickle’. I jakiegoś owoca widziałam na długich, czerwonych, słodkich z Lidla.
A są i takie, co jeszcze nie kwitną.

Eh, u mnie około 18. Dupek paprykom nie grzałam Widzę, że mają zalążki kwiatów. Nic to, będę cierpliwa