Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Juzia 09:12, 02 maj 2025

Rojodziejowa napisał(a)

A zawracaj, nie przeszkadza mi To paskudztwo mam takie plastikowe niestety. Te szmaciane bardzo szybko się szarpią. I weź takie, żeby UV jakieś miało. Podobno są takie bez, to się rozpadnie od słońca w mig i tylko strzępy zostaną.

Mam takie plastikowe pod samym płotem teraz... do zagłuszenia chwastów.
Też nie lubię, ale jak działa... to trzeba sobie ułatwiać życie

Czyli problem mi się rozwiąże w miarę łatwo!
Dzięki Asia.... życie mi ratujesz!!!!
Buziaki
Makao 09:47, 02 maj 2025

Rojodziejowa napisał(a)

A wiesz, co to za odmiana? Bo ja go kupiłam bez nazwy.

Ja też. Wieeeele lat temu. Nie znam. Kupuję podobne ale to już nie to samo. Chciałam mieć takiego białego ale ciężko mu idzie aklimatyzowanie się.
Rojodziejowa 10:03, 02 maj 2025

Makao napisał(a)

Ja też. Wieeeele lat temu. Nie znam. Kupuję podobne ale to już nie to samo. Chciałam mieć takiego białego ale ciężko mu idzie aklimatyzowanie się.

Moje białe też wyglądają na to, że ładnie się będą rozrastać, ale mam je krótko, więc nie wiem, czy sutuacja będzie się rozwijać tak samo jak z tymi fioletowymi.
Rojodziejowa 10:09, 02 maj 2025

Karola przywiozła mi takie cudne Kojou-no-Mai

I spoooro dobroci innych wszelakich

Lecę sadzić
Rojodziejowa 10:10, 02 maj 2025

Juzia napisał(a)

Mam takie plastikowe pod samym płotem teraz... do zagłuszenia chwastów.
Też nie lubię, ale jak działa... to trzeba sobie ułatwiać życie

Czyli problem mi się rozwiąże w miarę łatwo!
Dzięki Asia.... życie mi ratujesz!!!!
Buziaki

Nie ma za co
Roocika 10:42, 02 maj 2025

Rojodziejowa napisał(a)

A zawracaj, nie przeszkadza mi To paskudztwo mam takie plastikowe niestety. Te szmaciane bardzo szybko się szarpią. I weź takie, żeby UV jakieś miało. Podobno są takie bez, to się rozpadnie od słońca w mig i tylko strzępy zostaną.

Potwierdzam, u mnie też leżą takie plastikowe,.ale przy zakupie trzeba brać te lepsze. Na górnej części skarpy may jakieś porządne, jeszcze się nie rozpadają, choć leżą dłużej, później kupowaliśmy inne i były cieńsze i zaczynają się już kruszyć.
Judith 10:56, 02 maj 2025

Kilka lat temu w Warszawie przy jednym z biurowców zmieniono betonowy parking na piękny zielony teren - nie ma tu typowych płaskich rabat, lecz każda to dość wysoka górka. Zabezpieczeniem jest tu juta. Nie pamiętam dobrze, ale możliwe, że był jeszcze jakieś dodatkowe elementy metalowe przytrzymujące jutę.
Na początku jutę było widać między roślinami, teraz jest już zarośnięta, a możliwe także że zdążyła się rozłożyć. W każdym razie wyglądało to fajnie .
Juzia 11:03, 02 maj 2025

Roocika napisał(a)

Potwierdzam, u mnie też leżą takie plastikowe,.ale przy zakupie trzeba brać te lepsze. Na górnej części skarpy may jakieś porządne, jeszcze się nie rozpadają, choć leżą dłużej, później kupowaliśmy inne i były cieńsze i zaczynają się już kruszyć.

To będę patrzyć na gramaturę przy zakupie

DariaB 12:01, 02 maj 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Karola przywiozła mi takie cudne Kojou-no-Mai

I spoooro dobroci innych wszelakich

Lecę sadzić

Cudne te wisienki! Poleciała pewnie po swoje tybetanki
Rojodziejowa 12:07, 02 maj 2025

DariaB napisał(a)

Cudne te wisienki! Poleciała pewnie po swoje tybetanki

Tak I nawet się jej do samochodu zmieściły!

Mam nadzieję, że dożyję czasu, kiedy wisienki będą małymi drzewkami