Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 11:49, 24 sie 2021

bialydomek napisał(a)
Asia-
piękne te obrazki, widać prawdziwy artyzm w nich!!!

ja u siebie tez zbieram kamienie z kretowisk, i jak coś sadzę to wiadro 5litrów za każdym razem,...
ale takich ładnych, płaskich to rzadko mi sie trafiają,
jak są białe to zostawiam i wrzucam na swoją kamienną rabate,

ale jakbyś miała jeszcze zapotrzebowanie to i kamienie moge wysłac..

Na razie mam jeszcze trochę kamyczków w naszej stworzonej na potrzeby akcji Jaskini w szkole - po całej akcji zebrała się grupa nauczycieli i pracowników szkoły, którzy chętnie w swoim towarzystwie coś potworzą od czasu do czasu.

Dzięki za chęć pomocy!
Rojodziejowa 11:49, 24 sie 2021

Dorii napisał(a)
Obrazki super szczególnie ptaszki na drutach mi się podobają, cudo
I szacun za poświęcony czas.
MartaCho 12:02, 24 sie 2021

Rojodziejowa napisał(a)

Na razie mam jeszcze trochę kamyczków w naszej stworzonej na potrzeby akcji Jaskini w szkole - po całej akcji zebrała się grupa nauczycieli i pracowników szkoły, którzy chętnie w swoim towarzystwie coś potworzą od czasu do czasu.

Dzięki za chęć pomocy!

Wspaniali są tacy ludzie, taki zespół. To jest Wasze LO, czy SP? Bo może jednak mamy wspólnych znajomych
Rojodziejowa 12:02, 24 sie 2021

mrokasia napisał(a)
He he he, to dla mnie babcine są floksy .
A bodziszki uwielbiam, zakochałam się w tym roku i mam już kilka odmian. Zobaczymy jak przezimują, jak będzie ok to dokupię kolejne .

Tak, floksy też mam w tej szufladce Aczkolwiek widziałam jeden zestaw, w którym bym im wybaczyła babciowatość...
ale akurat go nie zapisałam!! wrrr

np. w takim miszmaszu by się zgubił, jednocześnie go wzbogacając:
https://pl.pinterest.com/pin/662803270153407201/

i tu też nie wygląda kiepsko z przegorzanem: https://chasingthegreenfaerie.tumblr.com/post/64866776401/pinterest-on-we-heart-it

Pewnie z każdą rośliną można zrobić tak, że dobierając jej odpowiednie towarzystwo zmienić jej charakter
Rojodziejowa 12:03, 24 sie 2021

MartaCho napisał(a)

Wspaniali są tacy ludzie, taki zespół. To jest Wasze LO, czy SP? Bo może jednak mamy wspólnych znajomych

SP
MartaCho 12:57, 24 sie 2021

O kurczaki, to ja mam znajomą w LO niestety. Musimy szukać dalej
Rojodziejowa 13:11, 24 sie 2021

MartaCho napisał(a)
O kurczaki, to ja mam znajomą w LO niestety. Musimy szukać dalej

Hehe LO znam tylko jedną młodą matematyczkę
sylwia_slomc... 13:28, 24 sie 2021

Rojodziejowa napisał(a)

Tak, floksy też mam w tej szufladce Aczkolwiek widziałam jeden zestaw, w którym bym im wybaczyła babciowatość...
ale akurat go nie zapisałam!! wrrr

np. w takim miszmaszu by się zgubił, jednocześnie go wzbogacając:
https://pl.pinterest.com/pin/662803270153407201/

i tu też nie wygląda kiepsko z przegorzanem: https://chasingthegreenfaerie.tumblr.com/post/64866776401/pinterest-on-we-heart-it

Pewnie z każdą rośliną można zrobić tak, że dobierając jej odpowiednie towarzystwo zmienić jej charakter

Jest dokładnie tak jak piszesz z tym charakterem. Mam floksy w kilku miejscach w ogrodzie i nie wyglądają babciowato w żadnym z nich
zależy też dużo od odmiany floksa
Jedne mam jako solistów pod krzewami kalin i z suchodrzewami i cisami do towarzystwa, drugie rosną pod budlejami, trzecie w rabacie pomiędzy monardą, astrami i sadźcami, a czwarte w łące. W każdym z tych miejsc mają inny charakter, ale na pewno nie babcinego ogródka
Johanka77 13:35, 24 sie 2021

Mega te obrazy!!!
Dragonka 17:09, 24 sie 2021

Asiu, świetnie Ci wyszła ta rabata z hortkami one jednak efekt dają od razu.

Szacun za obrazki kamykowe, masz zdolności!

ps. nie wiedziałam, ze Ty nauczycielką jesteś hehe, pokrewna duszo