Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 12:35, 23 sie 2021

Monka napisał(a)
Asiu zobacz priv proszę

Już wysłałaś? Nie mam nic
Monka 12:38, 23 sie 2021

Rojodziejowa napisał(a)

Już wysłałaś? Nie mam nic

Poszło
achimee 13:23, 23 sie 2021

Asiu piękne te obrazki!!! No nie mogę się napatrzeć
U nas nad morzem na niektórych plażach takich płaskich kamyków jest mnóstwo...
Rojodziejowa 13:42, 23 sie 2021

achimee napisał(a)
Asiu piękne te obrazki!!! No nie mogę się napatrzeć
U nas nad morzem na niektórych plażach takich płaskich kamyków jest mnóstwo...

Niestety do morza mam ciut daleko
ElzbietaFranka 09:48, 24 sie 2021

Piszesz babciny bodziszek. Jest tyle odmian bodziszka, że ten babciny dawno już zniknął. Popatrz na bodziszek Rozanne może zmienisz zdanie.

Wieczorem jeszcze zajrzę
bialydomek 09:53, 24 sie 2021

Asia-
piękne te obrazki, widać prawdziwy artyzm w nich!!!

ja u siebie tez zbieram kamienie z kretowisk, i jak coś sadzę to wiadro 5litrów za każdym razem,...
ale takich ładnych, płaskich to rzadko mi sie trafiają,
jak są białe to zostawiam i wrzucam na swoją kamienną rabate,

ale jakbyś miała jeszcze zapotrzebowanie to i kamienie moge wysłac..
mrokasia 10:24, 24 sie 2021

Asia, ja też pochwalę te obrazki! Są super! I właśnie takie minimalistyczne są najładniejsze. Podziwiam zdolności .
Dorii 10:59, 24 sie 2021

Obrazki super szczególnie ptaszki na drutach mi się podobają, cudo
I szacun za poświęcony czas.
Rojodziejowa 11:46, 24 sie 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Piszesz babciny bodziszek. Jest tyle odmian bodziszka, że ten babciny dawno już zniknął. Popatrz na bodziszek Rozanne może zmienisz zdanie.

Wieczorem jeszcze zajrzę

Elu Rozanne znam ze zdjęć na O, bo jest go tu sporo. Niestety na żywo nie widziałam, może wtedy by mnie do siebie przekonał Na fotkach wygląda jak zielona poducha spryskana kolorem dość drobnych kwiatów. Wiola go ma u siebie - całkiem rozrośnięte, dorodne.

Właśnie ten bodziszek jest przypisany w mojej głowie do babciowatości Nie mówię, że to źle, ale nie chciałabym za dużo roślin z tej szufladki u mnie mieć. Pozachwycam się nim u innych, podoceniam jak wygląda w zestawie z innymi roślinami, ale nie podoba mi się na tyle, żebym go chciała.
Może mi się kiedyś odmieni, ale na razie taki jest stan rzeczy.

Skojarzenia są bardzo subiektywne, wiem

Jeżeli bym miała już jakiś z bodziszków wybrać to byłby np. łąkowy Laura, lub jakiś inny z wyższych z mocno powycinanymi liśćmi

mrokasia 11:48, 24 sie 2021

He he he, to dla mnie babcine są floksy .
A bodziszki uwielbiam, zakochałam się w tym roku i mam już kilka odmian. Zobaczymy jak przezimują, jak będzie ok to dokupię kolejne .