Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 10:14, 23 sie 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie da rady bo sam nie wiem gdzie co posadzone jest, a że maleńkie to trzeba w łące bardzo ostrożnie wybierać miejsce po postawienie nogi Wszędzie coś rośnie i łatwo zadeptać. Mam cichą nadzieję, że jak się roślinki rozrosną i nabiorą masy( te co przetrwają konkurencję)to stopniowo będą zdobywać coraz więcej miejsca dla siebie i ubędzie tych dzikich traw.

Co do przenoszenia to czerpiemy to co nam odpowiada nie musimy kopiować wszystkiego identycznie, stylu też nie
Ale jest z czego czerpać
Ja np. kompletnie nie potrafię kopiować zestawów zwyczajnie dlatego, ze patrząc na rabatę nie zapamiętuje co na niej rośnie tylko układ kolorów, faktur i barw i emocje jakie we mnie budzi, a jak mnie spytasz co tam rosło to Ci nie powiem

To malowanie emocjami super!
Rojodziejowa 10:16, 23 sie 2021

Gosialuk napisał(a)
Ta roślina z inspiracji to może być zatrwian szerokolistny. On jest wieloletni.

Tak właśnie wgnalazłam żr to wieloletnie, ale mi sie mimo wszystko wydaje, że tak jeszcze coś w tym zatrwianie jest innego…

I na chwile wrzucam dla Juzi kamyczkowe obrazki:
MartaCho 10:24, 23 sie 2021

Rewelacyjne są te obrazki Wspaniały pomysł! To Twoje Asiu?
Joann 10:27, 23 sie 2021

Cuda! Bardzo pomysłowe i oryginalne!
Rojodziejowa 10:29, 23 sie 2021

MartaCho napisał(a)
Rewelacyjne są te obrazki Wspaniały pomysł! To Twoje Asiu?

Pomysł oczywiście ściągnięty. Szukaliśmy organizując kiermasz dla naszej ciężko chorej uczennicy czegoś, co możemy zrobić tanim kosztem, a wygeneruje "zysk". I wpadłam na pomysł, żeby spróbować zrobić takie obrazki kamcyzkowe. Moja "internetowa znajoma" robi takie w Irlandii zarobkowo i nawet nieżle jej schodzą Na kiermaszu była jaszcze masa innych rzeczy okołowiosennych i okołoświątecznych, ale o obrazki pytało się sporo osób Na aukcjach FB te obrazki szły po 100-150 minimum, na kiermaszu sprzedawaliśmy za mniej. Więc uciupałam ich chyba z 50sztuk
Martka 10:33, 23 sie 2021

Nie usuwaj, to jest piękne! I bardzo szlachetne. Nie spotkałam wcześniej, rewelka! Gratulacje Asiu, Kobieto wielu talentów!
Judith 10:37, 23 sie 2021

Asiu, swietny pomysł i wykonanie!
Od razu chciałabym odgapic, ale nurtuje mnie pytanie - skad u licha wstrząsnęłaś tyle płaskich kamyków?!
Juzia 10:41, 23 sie 2021

Fajne!
Tylko właśnie.... skąd takie płaskie kamyki?
U mnie takich nie ma
Rojodziejowa 10:43, 23 sie 2021

To było wyzwanie!! Początkowo szukałam po domem bo mam żwir, potem pod szkołą w ogródku sensorycznym, a potem jak już się okazało, że jest takie zainteresowanie, to dodałam info na grupie osób zaangażowanych w akcję i kamyki zaczynały przychodzić same. Ale najbardziej rozczulające było jak dziecko, myślę, że z pierwszej klasy przyniosło w garści parę kamyczków „dla Oliwki”. A najlepszym źródłem okazał się Dunajec

Rojodziejowa 10:44, 23 sie 2021

Czasami również w punktach sprzedaży kamienia mają otoczaki można się ładnie uśmiechnąć.