Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 22:15, 01 lip 2023

Roocika napisał(a)
Cercis Royal Burgundy odmiana kwitnącego bezu. No padłam

Asia, Pashminy cudne

Dobrze, że nie kwitnącej bezy

Pashminy się kłaniają
Rojodziejowa 22:20, 01 lip 2023

Kupiłam sobie taką oto naparstnicę bylinową Digitalis purpurea Rose Arctic Fox.

I patrzcie jakie mocarne bulwy, że do tej pory w worku wytrzymały i tak wyglądają

To dalia Preference od „pod Groblą”. Szał. Chyba wszystkie od nich rosną zdrowiusieńko
Magara 22:48, 01 lip 2023

Asia, naparstnica czarująca
Osobiście bardzo ostrożnie podchodzę do nowinek naparstnicowych bo wszyscy piszą, że one bylinowe a ja człowiek małej wiary i ciut większego naparstnicowego doświadczenia
W tym roku przyuważyłam, że w sprzedaży pojawiły się niebieskie naparstnice - bardzo mnie kusiły, ale odpuściłam, z chytrości chyba
Patrycja_KG_Lu 23:27, 01 lip 2023

Korzystam z AI ułatwiając sobie życie w pracy. Pięknie pisze długie maile, pisma, podania, opisy. Można wrzucić listę co ma się w lodówce i podrzuca pomysł na danie. Stworzy listy wszelakie np. marketingowo - 50 pomysłów na posty na SM dla firmy xyz zajmującej się abc.

Ogródkowo też testowałam czwartą wersje chata. Z racji braku dostępu do baz i wyszukiwarek były lekkie problemy. Widziałam za to filmik z zastosowania platformy AI (nie chata) gdzie wrzuca się zdjęcie ogrodu swojego, ustawia styl ogrodu (np. co ma się w nim znaleźć np. basen/grill), ulubione nawierzchnie. AI generuje zdjęcie/wizualizację w odpowiedzi na zapytanie z elementami, które się wybrało. Ciekawa sprawa. Widziałam też wersję dla projektantów wnętrz.
Magara 23:54, 01 lip 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Korzystam z AI ułatwiając sobie życie w pracy. Pięknie pisze długie maile, pisma, podania, opisy. Można wrzucić listę co ma się w lodówce i podrzuca pomysł na danie. Stworzy listy wszelakie np. marketingowo - 50 pomysłów na posty na SM dla firmy xyz zajmującej się abc.

Ogródkowo też testowałam czwartą wersje chata. Z racji braku dostępu do baz i wyszukiwarek były lekkie problemy. Widziałam za to filmik z zastosowania platformy AI (nie chata) gdzie wrzuca się zdjęcie ogrodu swojego, ustawia styl ogrodu (np. co ma się w nim znaleźć np. basen/grill), ulubione nawierzchnie. AI generuje zdjęcie/wizualizację w odpowiedzi na zapytanie z elementami, które się wybrało. Ciekawa sprawa. Widziałam też wersję dla projektantów wnętrz.

O matko...
Mam 46 lat. Rocznikowo. Mentalnie jakieś 32, no na tym się zatrzymałam Postęp technologiczny ostatnich 30 lat przeżyłam na własnej skórze - pamiętam budki telefoniczne, kolejki do nich, wrzucanie monet, a potem wkładanie kart z chipem Bilety PKP w formie kartoników wyrzucanych z metalowych automatów i początki internetu też pamiętam Obecny postęp tzw. technologiczny mnie przeraża i poraża. Trochę się martwię, że za nowinkami już nie nadążam (nie muszę ). Ale zaraz później tak sobie myślę, że dinozaurom też się wydawało, że zawojowały rzeczywistość i będą wiecznie rządzić - i co? wymarły
Patrycja_KG_Lu 00:15, 02 lip 2023

Wrzuciłam u mnie przykładowe zdjęcie wygenerowane przez AI na postawie zdjęcia mojego przedogródka.

Magara, ja za młodzieżą (<20 lat) nie nadążam. Fenomen NFT był dla mnie zagadką (dzieciaki stawały się milionerami, można kolekcjonować wirtualne obrazki, nawet słynne marki, znane osoby z Polski zaczęły swoje NFT sprzedawać), powstawanie nowych kryptowalut. Jest tego bardzo dużo. Skoro my mamy dostęp do prostych wersji AI to co dopiero te zaawansowane wersje przyniosą? Widziałam już generowanie wideo na postawie przesłanych danych (dużo filmików, zdjeć, próbek głosu), gdzie osoba mówi na tym wideo coś czego nigdy nie mówiła (jakiś znany polityk czy aktor był dla przykładu). Było to dla żartu, ale można by to wykorzystać na poważnie i to nie w celu pozytywnym.
Makao 00:46, 02 lip 2023

Technologia idzie do przodu ale chyba wolę selekcjonować w co wejdę. Lubię mieć kontrolę nad swoim życiem.
Jednak nie wiem o czym piszecie a uważałam że ogarniam co nie co z technologii. Staram się
Teraz czuję się jak kretynka bo nie kapuję tego co piszecie.
LIDKA 09:09, 02 lip 2023

Ja jak Ania.

Al to mi się z książką Whortona kojarzy. Też nie nadążam.

Magara myślałam że starsza jesteś ... Ja rocznik 76.

Pati wytłumacz co to ten Al jakoś po ludzku?
Rojodziejowa 10:28, 02 lip 2023

AI czyli sztuczna inteligencja to przejaw inteligencji programu komputerowego lub maszyny, która przypomina ludzkie zachowanie. Taką inteligencję program komputerowy nabywa w procesie uczenia i wykonuje odpowiednie obliczenia.
Aplikacje AI odpowiadają językiem naturalnym na to, co do nich napiszemy/powiemy.
Rojodziejowa 10:34, 02 lip 2023

Magara napisał(a)
Asia, naparstnica czarująca
Osobiście bardzo ostrożnie podchodzę do nowinek naparstnicowych bo wszyscy piszą, że one bylinowe a ja człowiek małej wiary i ciut większego naparstnicowego doświadczenia
W tym roku przyuważyłam, że w sprzedaży pojawiły się niebieskie naparstnice - bardzo mnie kusiły, ale odpuściłam, z chytrości chyba

Jam małego doświadczenia, więc uwierzyłam A co z tego będzie, to zobaczymy
Poza tym w szkółkach rozsądek mi się czasem wyłącza