Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 20:17, 03 mar 2024

ajka napisał(a)
Gratuluję pawilonu. Ciekawa jestem efektu końcowego. Szklarnia super, trochę zazdroszczę .

A dziękuję. Też jestem ciekawa, jak wyjdzie

Szklarnię uwielbiam
Rojodziejowa 20:20, 03 mar 2024

Anda napisał(a)
Bardzo fajna szklarnia i jakoś nie widzę tej strasznej rozpierduchy

No trawska rzucone na ścieżkę stwarzają wrażenie bałaganu. Poza tym sporo różności pozostawianych, kable wiszą jeszcze niepoprzypinane odpowiednio. Dodatkowo nie wymyta...
Magleska 21:42, 03 mar 2024

Świetna Twoja szklarnia

ja muszę kiedyś w swojej zmniejszyć ścieżkę z jednej strony( szkoda ,że od razu nie pomyślałam o prawidłowym rozmiarze )

-ale to jak już nie będę miała co robić -bo głupia ja wysypałam kamyczki za płytami ( dobrze ,że są na szmacie ,ale mimo wszystko robota Kopciuszka mnie czeka ...moja ścieżka ma z 55-60 cm -spokojnie starczyłaby mi taka 40 -tka

Dzięki za odpowiedź daliową -jutro swoje wsadzę do donic
Kordina 21:54, 03 mar 2024

Anda napisał(a)
Bardzo fajna szklarnia i jakoś nie widzę tej strasznej rozpierduchy

Kokietuje Asia ma zawsze jakiś porządek
Magara 00:04, 04 mar 2024

Zrobiłam rachunek ekonomiczny i wyszło mi, że finansowo się bardziej opłaci folię w foliaku wymienić raz na trzy lata niż zainwestować w fajną szklarnię...
Ale jak porównuję mój zapyziały foliak z Waszymi przybytkami i względy estetyczne biorą górę - no to nie ma mocnych Nowa skarbonka musi powstać, chociaż to szaleństwo jest, bo przecież te pomidory i tak urosną
ElzbietaFranka 10:39, 04 mar 2024

Ładny pawilon. Muszę pomyslec o zmianie tylko nie mam gdzie postawić drzewa zrobiły swoje dużo cienia. A nie chce na środku na słońce wystawić.

U mnie foliaku to raczej służy na siewy wcześniejsze i później wysiewam byliny. W zimie jako przechowalnia nie posadzonych roślin teraz mam schowane trawy, hosty i marcinki.

Dalie to w połowie marca do 15 maja to wypuszcza.
W zeszłym roku sądziłam bezpośrednio do gleby bo o nich zapomniałam.
Kwitły do listopada mrozu nie było.
AgaBoso 11:40, 04 mar 2024

Jak dla mnie ta trwa rzucona na ścieżkę wygląda bardzo dobrze, tak sielsko.
April 13:00, 04 mar 2024

Gratuluję pawilonu
No i szklarnia też wg mnie wygląda schludnie. Zdecydowanie przesadzasz (choć jeszcze nie pora ) Ale rozumiem chęć dążenia do perfekcji
Rojodziejowa 19:18, 04 mar 2024

Magleska napisał(a)
Świetna Twoja szklarnia

ja muszę kiedyś w swojej zmniejszyć ścieżkę z jednej strony( szkoda ,że od razu nie pomyślałam o prawidłowym rozmiarze )

-ale to jak już nie będę miała co robić -bo głupia ja wysypałam kamyczki za płytami ( dobrze ,że są na szmacie ,ale mimo wszystko robota Kopciuszka mnie czeka ...moja ścieżka ma z 55-60 cm -spokojnie starczyłaby mi taka 40 -tka

Dzięki za odpowiedź daliową -jutro swoje wsadzę do donic

Przy takiej szerokości taczkami tam nie wjadę niby, ale jak dechę położę na wierzchu to można dojechać wszędzie
Rojodziejowa 19:19, 04 mar 2024

Kordina napisał(a)

Kokietuje Asia ma zawsze jakiś porządek

No nie... ja mam wrażenie, że wszędzie mam bajzel