Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

_Martini_ 17:05, 14 cze 2017

Dzisiaj kupiłam dorodne jeżówki i petunie do donic na przód. Będę też wysiewać łubin i niezapominajki. Córcia też wybrała sobie jakieś nasionka, więc jutro zapowiada się ciekawy dzień w ogrodzie.
Doszłam do wniosku, że nie warto zamawiać roślin na przedwiośniu z neta. Teraz mam wszystko w swoim ogrodniczym, a ceny takie jak w necie. Przynajmniej widzę, co kupuję.
MirellaB 17:19, 14 cze 2017

Mój ulubiony pachnący groszek
Kiedy go wysiewałaś?

Róże piękne pokazujesz Jak masz miejsce to posadź ich więcej

_Martini_ 17:44, 14 cze 2017

Groszek siałam w połowie marca, a pokazał się po dwóch tyg. Mam wysiany w tej donicy i pod kaliną niższy, ale ten był mocno przytłoczony przez kalinę i na razie nie zapowiada się ciekawie. Też go bardzo lubię.

Róże wsadzałam w miarę przepisowo. Na razie jest pusto bo wszystkie są małe, nawet trawy nie wypełniają. Obie rabaty powstają, potrzeba mi cierpliwości, choć tak trudno się czeka. Masz rację, kusi mnie, żeby dosadzić i wypełnić luki. Ale co ja zrobie jak mi za rok Louis albo Cinderella zarosnąpołowęrabaty? Nawet na to w sumie liczę
_Martini_ 20:10, 14 cze 2017

Po wizycie w ogrodniczym lista chciejstw zawsze się wydluża Dzisiaj wypatrzyłam przepiękne wiązy Camperdownii. Gdybym nie miała brzóz już by jechały ze mną do domu. Szkoda, że nie mam miejsca już na takiego pokroju drzewo.
Zastanawiam się też nad paprocią na rabatę bylinową w półcieniu.
I tu proszę Was o sugestię. Ta rabata jest długa, a wąska 7m x 1,5m. W plecach żywopłot z brabanta. Na całej długości trzy brzozy (dopiero w planach). I teraz zagrycha: czy powinnam rośliny sadzić na całej długości czy grupami?
kasia_c 21:08, 14 cze 2017

Szekspir piękny. Na pashminę czekam u siebie. Mam nadzieję że też mnie zachwyci. Donica też piękna
_Martini_ 22:29, 14 cze 2017

Kasia, trochę się obawiałam takich ciemnych kolorów jak Szekspir, ale teraz jestem zachwycona. Idę w to dalej

Na jednym krzaczku Pashminy doliczyłam się dzisiaj 34! pączków. A przecież one są u mnie pierwszy sezon. No mega róża! Też będziesz zadowolona.
patrycja 08:51, 15 cze 2017

Miejsce, o którym pisaliśmy u Kamili to szkółka roslin w Karniszewie niedaleko Kłecka.
Jak byłam dwa tygodnie temu to mieli bardzo dużo vanilek i limek na pniu.
Po tygodniu pustki- wszystko sprzedane.
Mają też róże- trochę mało ale właściciel stwierdził że sukcesywnie je będzie dowoził.
patrycja 08:55, 15 cze 2017

A w agroplacie na Kłeckowskiej mają róże?
Głównie chodzi mi o artemis, bailando,piano.
Plus-minus jakie ceny?
W zeszłym roku pienne mieli po 40zł tyle zapamietałam
Napisz mi proszę do jakiej wysokości rośnie Ci pashmina?
_Martini_ 08:59, 15 cze 2017

Pati, poszukam w necie, spory dobytek mają A po róże to jedź do agroplant, mają bardzo duzyo i nawet Austina za 16zl! Wczoraj wąchałam Winchester Cathedral, świetna!
_Martini_ 09:01, 15 cze 2017

Tych, co wymieniłaś nie widziałam, ale też nie patrzyłam specjalnie na roże. Jutro jadę to sprawdzę. Pashminę zmierzę dokladnie jak wyjdę do ogrodu, na razie nie dorasta do kolan.