Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

_Martini_ 16:58, 23 mar 2017

A Variegatus mi nie przytłoczy róż? Jeszcze mam stipę. Kurczę, chciałabym już skończyć tę rabatę, tylko trzeba trawy zamówić.
AngelikaX 17:21, 23 mar 2017

_Martini_ napisał(a)

Na kręgu będzie cudnie! Wszystkie powojniki ładne, a biały najpiękniejszy, zresztą nazwa wskazuje

Tak ten ostatni przepiękny, szkoda, że nie nadaje się na patelnię no i wieje też mi tam dość mocno...
_Martini_ 17:36, 23 mar 2017

AngelikaX napisał(a)
Tak ten ostatni przepiękny, szkoda, że nie nadaje się na patelnię no i wieje też mi tam dość mocno...

To się zdziwiłam. Myślałam, że tak jak u róż, że jak jasne to na słońce, a ciemne raczej do półcienia.
MirellaB 17:41, 23 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
A Variegatus mi nie przytłoczy róż? Jeszcze mam stipę. Kurczę, chciałabym już skończyć tę rabatę, tylko trzeba trawy zamówić.

Pytałaś o gracki to sądziłam, że chcesz wysokie trawy i podałam jeszcze Variegatus. A Ty teraz o stipie Gdzie gracki 2 metry, a gdzie stipa?
To jakie chcesz te trawy - wysokie czy średnio wysokie?
Bo ta róża to do wysokich nie należy - 60 cm maks dobrze pamiętam?
_Martini_ 18:11, 23 mar 2017

Haha No, pisałam Gracki, bo mi się podobają, ale nie bardzo się orientuję jakie one wysokie rosną. Chodzi mi o takie trawy, które będą pasowały do Pashminy i jej nie przytłoczą. Rabata słoneczna.

Właśnie zapowiadają 12C na jutro.
MirellaB 19:46, 23 mar 2017

Jaka ta Pashmina duża urośnie?
AngelikaX 20:02, 23 mar 2017

_Martini_ napisał(a)

To się zdziwiłam. Myślałam, że tak jak u róż, że jak jasne to na słońce, a ciemne raczej do półcienia.

Nie mam żadnego doświadczenia z powojnikami - to mój pierwszy, więc dokładnie czytałam opisy A tam podano stanowisko płd, wsch i zach ale z zaznaczeniem, że nie lubi wystawy bardzo nasłonecznionej i wietrznych miejsc.
Zagajanka 20:13, 23 mar 2017

Z nizszych miskantow polecam Adagio. Osiada do 1 m i ma liscie podobne do grackow
_Martini_ 21:00, 23 mar 2017

Mirella, Pashmina wg. etykiety do 0,6m.
Janka już podpowiada Adagio, dziekuję Ci kochana! Tylko czy ja go teraz znajdę, nazwa nie rzuciła mi się wcześniej w oczy. Zaraz zabieram się za szukanie.
_Martini_ 21:03, 23 mar 2017

AngelikaX napisał(a)

Nie mam żadnego doświadczenia z powojnikami - to mój pierwszy, więc dokładnie czytałam opisy A tam podano stanowisko płd, wsch i zach ale z zaznaczeniem, że nie lubi wystawy bardzo nasłonecznionej i wietrznych miejsc.

Wiele ma tak wlasnie opisane stanowiska. Dla mnie powojniki to też jeszcze (czarna)magia. Będę testować w tym roku.