Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na huśtawce miło płynie czas...

Na huśtawce miło płynie czas...

lindsay80 22:35, 30 mar 2017

_Martini_ napisał(a)

Na wiosnę wszyscy chyba mamy power. Ale Komunia rzeczywiście przyspiesza tempo, chcemy zdążyć.

Koła nie będzie Nawet mój eM dyskretnie dał mi do zrozumienia, że teraz już nie pasuje. Niby to wiedziałam, ale jak wiecej osób przytaknie, to większa motywacja do zmian. Bo tam znowu bukszpan muszę przesadzić, już któryś raz. Jak się uporam z tym co mam teraz do zrobienia, to zabieram się za koło.

Nic się nie przejmuj, tu większość z nas takie przeróbki uskutecznia
Mnie też to czeka, hihi
lindsay80 22:36, 30 mar 2017

_Martini_ napisał(a)

Jak to możliwe, że zakwitnie? Jak byłam przekonana, że jak przetrwała, to na pewno zakwitnie Jeśli one są takie wielkie, mto miejsca będzie brakować. Są między hortensjami a szmaragdami.

No bo to roślina dwuletnia, znaczy że w drugim roku od posiania powinna kwitnąć, ale ja już mam doświadczenie z siewkami i jak jesienią się rozsiały, to latem kolejnego roku część zakwitła.

_Martini_ 22:45, 30 mar 2017

lindsay80 napisał(a)

Nic się nie przejmuj, tu większość z nas takie przeróbki uskutecznia
Mnie też to czeka, hihi

Nooo czytałam, że wymuskaną brzozową zmieniasz. Ciekawa sprawa.

O przeróbki w sensie pracy się nie martwię. Raczej o to, że co pomysł, to zaraz uskuteczniany. Powinnam mieć od wiosny łapy związane, wtedy bym po prostu podziwiała to, co mam
jolanka 22:06, 31 mar 2017

_Martini_ napisał(a)

O przeróbki w sensie pracy się nie martwię. Raczej o to, że co pomysł, to zaraz uskuteczniany. Powinnam mieć od wiosny łapy związane, wtedy bym po prostu podziwiała to, co mam

haha, dobre Gdyby tak bylo to pewnie polecenia wydawałabyś np eMowi gdzie i ci ma robić bo Ty nie możesz
lindsay80 22:11, 31 mar 2017

_Martini_ napisał(a)

Nooo czytałam, że wymuskaną brzozową zmieniasz. Ciekawa sprawa.

Ona to tylko na zdjęciach na wymuskaną wyglądała, na żywo znacznie gorzej, a przede wszystkim za mała była.

Zmiany zaczną się już jutro, ale rozciągną się w czasie, bo rośliny na wypełnienie pojawią się w sprzedaży pewnie w połowie maja.
Liczyłam na moją perovską, ale chyba zdechła, więc musze kupić.

Mi eM najchętniej związałby łapy, bo za zmianami nie nadąża
_Martini_ 22:42, 31 mar 2017

Jolka, Edyta, ja właśnie dzisiaj dałam eMusiowi szlaban na prace ogrodowe. O kręgosłup trzeba dbać. A on na to, że ja taka mądrala, teraz to mówię kiedy mi placyk skończył układać

Dzisiaj wykonałam kawał dobrej, choć znienawidzonej przeze mnie roboty, a mianowicie układanie obrzeża. Jeszcze muszę doszlifować, ale najgorsze za mną. Musiałam wykopać cebulowe, nawieźć ziemi, wyrównać i spowrotem wsadzić cebule. Pewnie będą mocno opóźnione w kwitnieniu, jeśli w ogóle zakwitną.
_Martini_ 22:43, 31 mar 2017

lindsay80 napisał(a)

Zmiany zaczną się już jutro, ale rozciągną się w czasie...

Zdjęcia będą czy dopiero "po"?
MirellaB 07:39, 01 kwi 2017

Sądzę, że wogóle nie zakwitną w tym roku jak przesadzisz no chyba, że z dużą i głęboką karpą ziemi tak, żeby nie naruszyć cebulek - żeby się nie rozsypały.

Odpoczywacie dzisiaj?
AngelikaX 08:44, 01 kwi 2017

Trzymam kciuki za zmiany... oj dzieje się
_Martini_ 09:30, 01 kwi 2017

Dziewczyny, wczoraj po kolanach do domu szłam, a dziś jak nowo narodzona - mogę działać
Najpierw jednak był obchód i zdjęcia.
Napakowane czereśnie

Klon też niczego sobie

Runianka sobie kwitnie

A iryski już kończą. Ale następne już się pojawiają