Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

Marga 12:04, 24 wrz 2016

Ja tez myślę, że coś wyższego by pasowało, niż szczepione na 1m . Coś jak: buk, wiąz, grab, ambrowiec...
Ładnie ci to wyszło pracusiu
LyraBea 13:30, 24 wrz 2016

Margerytka40 napisał(a)
Łał ale fajnie. A nie myślałaś o jakimś drzewie kolumnowym? Tam jednak widziałabym coś wyższego jakiś buk lub wiąz.
Właśnie wspomniałam, że może coś kolumnowego...Mam w ogrodzie tymczasowo wsadzony w miejscu, gdzie kiedyś będzie furtka wiąż holenderski, ale on taki chorowity, że szok. A już łypałam na niego wzrokiem czy nie przesadzić, ale jeszcze go zostawię na tymczasówce i rozejrzę się za czymś innym. Myśl będzie się klarować, może więcej dziewczyn coś podpowie...Dziękuję za głos :*
LyraBea 13:31, 24 wrz 2016

asiak napisał(a)
Mi już się podoba, nie doradzę, bo sama potrzebuje doradztwa
Widzę, zaglądam do Ciebie kochana. Masz dobrego doradcę w postaci samej Toszki, więc pozazdrościć. Będzie pięknie!
LyraBea 13:36, 24 wrz 2016

Marga napisał(a)
Ja tez myślę, że coś wyższego by pasowało, niż szczepione na 1m . Coś jak: buk, wiąz, grab, ambrowiec...
Ładnie ci to wyszło pracusiu
U Ciebie Marguś tyle się dzieje. Uwielbiam do Ciebie zaglądać choć ostatnio mało towarzyska się zrobiłam i nie zostawiam śladu. Poprawię się, jak mi nieczas minie :*
Coś wyższego...hmmm, na rabacie bardziej na prawo mam plany z jakimiś drzewkami, ale konkretnie wśród kulowiska chciałabym tylko jakieś półpiętro, dlatego nawet coś kolumnowego nie do końca do mnie przemawia i się biję. A chyba, że masz na myśli jakąś pendulę w pokroju? Hmmmm Z tyłu w końcu podrosną tuje i tlo stworzą, to coś na ich tle żeby wyeksponować ponad kulkami, ktore chcę trzymać w rydzach i na wiosnę je uformuję docelowo. Zagaduje mnie w myślach ten miłorząb... nie chce się odczepić Kulkę na pniu z cisa bym chciała i obok do kompletu taką na ziemi, ale i kasa potrzebna i nie ma w mojej okolicy, żeby nawet oblukać.
Rumianka 13:37, 24 wrz 2016

Pięknie wyszła Ci (nie sama) ta rabata, podziwiam Cię, że robisz tak z rozmysłem, a nie na hura (mnie się tak zdarza), bo później trzeba przerabiać na bank...P)
LyraBea 13:44, 24 wrz 2016

Rumianka napisał(a)
Pięknie wyszła Ci (nie sama) ta rabata, podziwiam Cię, że robisz tak z rozmysłem, a nie na hura (mnie się tak zdarza), bo później trzeba przerabiać na bank...P)
Eliska, ja mam wystarczająco dużo rabat wokół domu "na hurrra" porobionych w zeszłą wiosnę, jak rośliny przenosiłam. Tę drugą część ogrodu mam częściowo na kartce (wrzucaam moje wypociny luźne tu) a szczegóły rabat tworzą mi sie w głowie obserwując Wasze ogrody. Słowem zrzynam, jak mi w sercu coś piknie bez mrugnięcia okiem. Stąd w tej cześci w miarę przemyślane nasadzenia. Pewności nie mam, czy nie będę na wiosnę jakiś roszad robić. Kobieta zmienną jest
Powiedz Kochana, czy Ty się orientujesz, czy gdzieś w naszej okolicy cisy formowane mają?
Rumianka 13:49, 24 wrz 2016

Najbliższy cis formowany jaki widzę z okna to mój...
LyraBea 14:27, 24 wrz 2016

Zinwentaryzowałam mój stan cebul kwiatowych:
===============================================
czosnek Mount Everest -14szt.
czosnek Ivory Queen -15szt.
czosnek Gladiator -6szt.
czosnek Purple Sensation -12szt.
czosnek niebieski -30szt.
czosnek Camemeon -32szt.
czosnek główkowaty -210szt.
hiacynt Jan Bos -26szt.
hiacynt Woodstock -20szt.
hiacynt White Pearl -20szt.
hiacynt City of Harlem -10szt.
anemon White Splendour -30szt.
irys Cartine Hodglun -8szt.
+ krokusy, szafirki ...

Kto to teraz wszystko posadzi?
LyraBea 14:28, 24 wrz 2016

Rumianka napisał(a)
Najbliższy cis formowany jaki widzę z okna to mój...
Oszzzzzzz Ty! Dobrze, że nie w kulę, bo bym w nocy z łopatą przyszła
Ewa777 17:39, 24 wrz 2016

LyraBea napisał(a)

Jest:

Jest:

Co o tym myślicie? Co dołożyć do kompozycji? Coś na nóżce czy może jakieś drzewko kolumnowe? A jakby prezentował sie szczepiony na 1m miłorząb Mariken?

Pozdrawiam cieplutko.

Bardzo mi się podoba ta rabatka. Miłorząb to dobry pomysł. Mi podobają się też na pniu kulki trzmieliny. A po drugiej stronie tego wjazdu też coś będzie podobnego?

Super zakupy zrobiłaś. Też muszę się wybrać po cebulki