Znów zaglądam, jesteś niezmordowana. Mój powojnik dalej tylko w donicy. Może w ten weekend wylezę wreszcie do ogrodu i coś porobię, żeby przestało padać.
Dzisiaj umieściłam w ziemi wszystkie cebulki, jakie udało mi się jeszcze z kątów wynaleźć. WSZYSTKIE! Jakieś 300 cebuleczek szafirków od Mirki, wynalezione cebule hiacyntów z wielkanocnych stroików, całe wiadro chyba narcyzów, które wydłubywałam z korzeni wielkich host od mamy. Juuupi.
I wiecie co zrobiłam? Zamówiłam w necie jeszcze 14 cebul czosnków olbrzymich i kilogram cebul tulipanów. Nienormalna jestem jak nic!
Poza tym wsadziłam dzisiaj czosnek jadalny.
Poprawiłam też ziemię przy cisach, żeby korzonki się równo w ziemi ułożyły.
Dalie, Kanny i Datury już w garażu. Zaczynam pomału finiszować w pracach ogrodowych.
Zostało mi posadzenie cisów przy płocie (jeśli zostaną zadołowane w warzywniku na zimę też nic się nie stanie), wyściółkowanie korą niektórych rabat, roślin, okopczykowanie roślin traw.
Patrzę na moją listę prac sprzed miesiąca i widzę, że większość odhaczona. Miały dojechać 3 zamówione drzewka, ale póki co pan ogrodnik się nie odzywa, więc nie wiem czy akcja sadzenia drzew się odbędzie. Sama jestem ciekawa.
Ja Wam tak tu nudno piszę, nudne zdjęcie wstawiam, ale wątek to też rodzaj mojego dziennika- pamiętnika. Na przyszły rok będzie jak znalazł do porównań, więc przymknijcie na to oko.
Rozejrzałam się bardziej po wątku Przemka, ale tak po cichu. No ma facet zacięcie i pasję do ogrodu. Niby to normalne, ale na Ogrodowisku faceci prawie jak rodzynki. No i robi dekoracje. Mało spotykane u mężczyzn
Za te cebule sama na siebie jestem zła. Zamiast wyciszać prace, to ja sobie dodaję. Na głupotę nie ma lekarstwa. Po prostu miałam wizję i zobaczyłam przy wykuszu symetrycznie po kilka dużych czosnków. Natrętna wizja, to musiałam zamówić i już. A tulipany mi same wpadły do koszyka
Hi, hi
Jak widziałam twoją listę, myślałam, że nie zdążysz. A ty Beatko dałaś radę. Brawo
Też sobie dodałam roboty i zamówiłam cisy. Tylko 10 sztuk.
Oddzielą wjazd do garażu od kącika