Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

LyraBea 21:58, 30 lip 2016

dominika_ napisał(a)
O proszę na tych zdjęciach to już ładny ogród widać
Dziękuję za mile słowa. Sama widzisz, ile jeszcze pracy przede mną, żeby ogród nazwać OGRODEM
Iwk4 napisał(a)
Beata, po nosie dostaniesz za marudzenie na swój ogród.
To, co stworzyłaś, wygląda cudnie. I te trawy, ach
Zapraszam na pstryczka. Mój nos czeka.

Makusia napisał(a)
Powiem Ci, że sralnik po przebudowie wygląda zupełnie przyzwoicie Tylko lawendę dobrze podlewaj, bo jakaś

klapnięta- pewnie od tego upału.
Reszta zdjęć super! Mikołajek świetny- jaki on wysoki?

Lawenda już stoi na baczność. Chwilkę przymdlały nowe kwiatostany podczas przeprowadzki. A najważniejsze, że koty już się z tym miejscem nie lubią. Mikołajek wyrósł na 180cm. Dobrdze będzie wyglądał na tyłach rabatki, gdy mu się coś w nożki dosadzi. Mój się zasiał sam, dokoła były maki, ale już usunęłam, więc taki łysy teraz stoi i kwitnie.
Marga napisał(a)

I to się nazywa piękny ogród! Gratuluję Beatko!
Ech, tak mi pisz. Ja widzę wyłącznie pole pod przyszły ogrod, ale dzięki Wam czasem udaje mi się na niego spojrzeć mniej krytycznym okiem.
Psiamama napisał(a)
Beata pięknie i bardzo mi pasują trawy i lawenda do kamienia na elewacji. Pisałam Ci już, że masz piękny dom? I ta

przestrzeń... no cudnie masz
A domek to też kofffam. Taki mój sielski sobie domek...Tak ciepło się czyta, że mam cudnie. Staram się ogarniać, żeby było schludnie. Cudnie to kiedyś marzę, że będzie, ale dziękuję za takie słowa, bo dają fajnego kopa.
anabuko1 napisał(a)
Piękne i kwitnące i ogród w perspektywie
Trawki, masz widzę , duże, piękne .

Ja dopiero mam kilka i małe
Nawet nie wiem kiedy mi te trawki tak urosły. Dopiero na zdjęciach zaskoczylam, że to fajnie wygląda. Mialo tak być i udalo mi się moją wizję w głowie zrealizować. Tylko hortensje, które są w środku mialy być wyższe a są maciupkie, ale wszystkie będą kwitły (jedna, już kwitnie) To Unique. Nigdzie nie widzialam na żywo, więc jestem ciekawa ich w pełni rozkwitu i licczę, że przezimują i się ładnie rozrosną.
Ewa777 napisał(a)

Bardzo mi się podoba ten widoczek na dom i rabata przy tarasie. Za rzadko ją pokazujesz Beatko, już masz pięknie
Rzadko Ewciu pokazuję, bo tam ni się nie dzieje w moim mniemaniu. Chociaż teraz, gdy mam trawnik na całości działki, to aż miło się z tej perspektywy na ogród patrzy.

BasiaLT napisał(a)
Widoczek absolutnie rewelacyjny! Piękne rośliny. Bardzo fajny pomysł na sralnik, jakby to nie pomogło to spryskaj
kamienie preparatem odstraszającym koty. On naprawdę działa.
Nie, nie, wystarczą kamyczki i lawenda. To moje kotełeczki tam sie załatwiały i miały moje ciche przyzwolenie, bo jakoś tak wyszło. Jak im kartonami i kamieniami to miejsce wyłożyłam, poszły sobie dalej. Dla mnie OK, bo im częściej załatwią się na dworze, tym mniej sprzątania kuwet

mamtu napisał(a)
Podejrzałam sobie Twój ogród, pięknie tutaj. Całkiem spory masz kawałek do 'obskoczenia'. A trawa zwala z nóg,

śliczna jest.
Pozdrawiam jeszcze raz.
Dziękuję za odwiedziny. Zaglądaj do mnie częściej. A może pokusisz sie o swój wątek na Ogrodowisku? Fajnie będzie zajrzeć do Ciebie. Trzymam mocno kciuki za trawnik.

Flower1 napisał(a)

No pięknie ,pięknie!!Widoczki rewelacja!

zoja napisał(a)
także przyłączę się do zachwytów: piękny widok! wow!

Dziękuję Dziewczyny. Skrzydeł mi dodajecie
Anusia 21:59, 30 lip 2016

Tak dla ławeczki, będzie pięknie. Fajnie, będziesz mogła przysiąść na chwilę i popatrzeć na dom, rabaty. Ciurkadełko też by umilało tę chwilę, pomyśl jeszcze i o tym. Macham
LyraBea 22:07, 30 lip 2016

dominika_ napisał(a)
Brzoza youngi przy ławeczce?
Ja tam Dominiko z tyłu coś wyższego widzę. Drzewa, jako dodatek do domu sąsiadów, ale wiesz co? Jakaś fajnie ukształtowana pendula dodatkowo mogłaby tam gdzieś wylądować...do tego źródełko według sugestii Danusi....Rozmarzyłam się.

A tak w ogóle chodzi mi od dawna po głowie coś w rodzaju instalacji (połączenie drutu, betonu, kamienia, światła), ale pewnie mi zdrowia, życia, zapały i talentu nie wystarczy. Zarzucony mój zawód gdzieś tam w głębi mnie wyje, żeby jeszcze w życiu spróbować... Ale to może kiedyś, jak już ogarnę ogród i przyjdzie czas na ogrodowe dodatki i ozdoby...
kasja83 18:41, 31 lip 2016

Piękne masz widoki-ławeczka faktycznie pasowałaby, żeby usiąść i podziwiać
Zana 07:30, 01 sie 2016

A jaki jest Twój zarzucony zawód? Brzmi intrygująco. Kącik lawedowy wyszedł fajnie, mnie się podoba lawenda w kamieniach. A gdzie kocury teraz mają tzw. sralnię?

Trawiasta przy domu wygląda cudnie
LyraBea 11:34, 01 sie 2016

AnnaCh napisał(a)
Beatka, ja tak na szybko podglądam
Trawnik super, kwitnące piękne Ślicznie masz
Pozdrawiam
Johanka77 napisał(a)
Witam się! Śliczny masz ogród! Rabata trawiasta bardzo w moim stylu. Będę tu wpadać, jeśli pzowolisz

Przerzucilo na drugą stronę iumknęły mi te dwa Wasze wpisy.

Aniu
, macham do Ciebie. Będę działać z cukinią na słodko według Twojego przepisu
Asiu, witam u siebie. Miło mi, że zajrzałaś. Zapraszam częściej, chociaż chyba u mnie już niewiele sie w tym sezonie zadzieje, ale kto wie. Mialo w ogóle się nie dziać a i tak mi sporo udało się zrobić.
Lecę zaraz zajrzeć do Ciebie.
LyraBea 11:42, 01 sie 2016

Anusia napisał(a)
Tak dla ławeczki, będzie pięknie. Fajnie, będziesz mogła przysiąść na chwilę i popatrzeć na dom, rabaty. Ciurkadełko też by umilało tę chwilę, pomyśl jeszcze i o tym. Macham
Nie musze już się namyślać. I ławeczka i ciurkadełko będzie. Marzy też mi się oświetlenie ogrodu kiedyś. Mam mnóstwo kabelków wywleczonych do ogrodu. Pomyślał o tym mój elektryk jeszcze na etapie surowych murów. Na pewno kiedyś je wykorzystam...
kasja83 napisał(a)
Piękne masz widoki-ławeczka faktycznie pasowałaby, żeby usiąść i podziwiać
Będzie łąweczka. Mam ja w planach jak tylko zajęłam się moją rabatą "z rozmachem"
Macham Kasja. Kurcze, dawno mnie u Ciebie nie było. Leeecę.
Zana napisał(a)
A jaki jest Twój zarzucony zawód? Brzmi intrygująco. Kącik lawedowy wyszedł fajnie, mnie się podoba lawenda w kamieniach. A gdzie kocury teraz mają tzw. sralnię?

Trawiasta przy domu wygląda cudnie
A nie wiem, gdzie mają Widzę, że częściej wracają do kuwety w kotłowni a tak pewnie mi podgrzebują w rabatkach
A zawód mój? Dawno zarzucony, ale może mi natchnienie wróci...Skończyłam rzeźbę
mamtu 12:04, 01 sie 2016

LyraBea napisał(a)
Skończyłam rzeźbę

To ja już rozumiem skąd u Ciebie tak pięknie. Urządzasz swój ogród z lekkością, jak na artystkę przystało.
A to u nas, w Gdańsku?
Auri 12:50, 01 sie 2016

Przeczytałam wątek od początku i muszę powiedzieć...wielkie wielkie WOW.Widok rewelacyjny Gratuluję
Ewa777 13:10, 01 sie 2016

Beatko, a co tam dzisiaj robisz w ogrodzie? U mnie nad ranem padało, więc nie będę musiała podlewać Zajrzyj na pw