Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

mamtu 11:15, 02 sie 2016

Beato, Twój trawnik jest cudowny! I rzeczywiście, tylko sióstr Wiiliams brakuje.

A dyń bardzo Ci zazdroszczę, pozytywnie oczywiście. U mnie za malutko miejsca na takie cuda, bardzo żałuję. Będę chętnie podpatrywać Twoje. Ciekawe, jak wielkie urosną.
dominika_ 12:11, 02 sie 2016

Nie mam słów, zarówno na trawnik jak i na dynie. Masz kobieto rękę do ogrodu i już, dlatego konsekwentnie do przodu mimo trudności. Im ciężej pod górkę, tym widoki później są ładniejsze
Auri 12:20, 02 sie 2016

No rzeczywiście ja też czasami "wpadam" przy niektórych wątkach
Twoja trawa jest prawdziwie pokazowa...a ,że temat trawy ostatnio jest przewodni w moich poczynaniach ogrodowych to musiałam pochylić czoła Moja dzisiaj (jeżeli pogoda dopisze...swoją drogą chyba jesteśmy prawie sąsiadkami...ja mieszkam w okolicach MTK...)zostanie skoszona po raz czwarty i też zaczyna wyglądać już całkiem ok.Teraz bawię się w ręczne usuwanie chwastów na blisko 300m2 trawnika...a to dopiero wyzwanie...No i te spojrzenia sąsiadów...tylko czekam aż zaczną się pukać w głowę na mój widok...kiedy tak sobie w trawie siedzę i dłubię
Na pewno będę wpadać regularnie...zwłaszcza,że uwielbiam te wszystkie ogrodowe poczynania
elmagra 13:21, 02 sie 2016

Auri napisał(a)
Teraz bawię się w ręczne usuwanie chwastów na blisko 300m2 trawnika...a to dopiero wyzwanie...No i te spojrzenia sąsiadów...tylko czekam aż zaczną się pukać w głowę na mój widok...kiedy tak sobie w trawie siedzę i dłubię

Ja cały czas od wiosny chodzę po trawniku i jak mi się coś nie podoba, to wyrywam. Nie ma się co przejmować sąsiadami....

A trawka Beato twoja jest mega - mi to aż wstyd patrzeć przez okno na mój uschnięty trawnik...
Iwk4 14:53, 02 sie 2016

Beatko, zamawiam u ciebie dynię.
Trawnik w paski mi się podoba. U mnie, gdzie nie ruszysz kosiarką, już trzeba skręcać

Ta trawa jako ściółka po całości będzie lepiej wyglądać. Przekonasz się do tego sposobu. A jak nie, to możesz trawę też kompostować. Ale trzeba przekładać warstwami z innymi odpadkami.
jolanka 21:20, 02 sie 2016

Beatko, pole golfowe normalnie Ja będę próbowała kosić za jakieś 5-6 dni
Kiedy dawałaś i jaki nawóz potem?

Kulki i stożki powiadasz? No to pewnie się uśmiechnę niedługo

Odp.u siebie, ale: To katalpa nana ale nie jest szczepiona tylko rośnie tak "od ziemi" . Powinnam ją wiosną przyciąć mocniej
kasja83 21:34, 02 sie 2016

LyraBea napisał(a)
Wczoraj znowu pospacerowałam sobie z kosiarką. Na skoszenie trawnika na całej działce potrzebuję około 1 godzinę, 40 minut. To się można zrelaksować na maxa...Uwielbiam to. A jeszcze bardziej uwielbiam widok świeżo skoszonego, pasiastego trawnika.
Po czwartym koszeniu

Stadion narodowy by się nie powstydził!A wiesz, że ja też lubię kosić?Tylko u mnie tak malowniczo to nie wygląda
anabuko1 07:33, 03 sie 2016

Fiu, fiuuu.ależ duża działka.a trwa wzorcowa!!!
AsiaK_Z 08:39, 03 sie 2016

Hej Beatko Dołączam do fanów Twojego trawnika. Jest idealny, a skoszony wygląda niczym Wembley
Dom piękny, ogród "się" robi... cud miód malina
Będę podglądać
BasiaLT 08:44, 03 sie 2016

Trawnik wygląda niesamowicie Podziwiam cię za upór i wytrwałość. Pięknie wyszło.