Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 08:09, 26 kwi 2017

Gruszko::
D Niestety nie
Na działce będziemy teraz malować ściany i wykłócać się ze stolarzem i glazurnikiem o dotrzymywanie terminów:/.
Ogrodowo, to w tym roku realnie mogę liczyć jedynie na uporządkowanie działki i przygotowanie gleby pod rośliny - w tym wybieranie kamieni, których jest tam więcej niż ziemi:/.

Kasiu:
Na podwórku też praca stanęła w miejscu. W marcu robiłam porządki i cięłam bukszpany, a w kwietniu pogoda mnie zniechęciła do roboty. Zamówione roślinki dojechały jeszcze przed świętami i w większości jeszcze stoją w doniczkach:/
Ale główną przyczyną są zatoki - jak były te ciepłe dni, to wypróbowywałam veturillo i jedną poranną przejażdżką znowu je sobie załatwiłam. Już chyba trzeci tydzień mi doskwierają:/.

Aniu:
Jeśli napiszesz, że Ty też w Wielką Sobotę przesiewałaś kompost i dosiewałaś trawę, to będę musiała poważnie porozmawiać ze swoją mamą

Reniu:
nie wiem czy sprawa jeszcze aktualna, ale zaraz do Ciebie zajrzę
KasiaW 12:01, 27 kwi 2017

Oj to zdrówka życzę Asiu, wykuruj się szybciutko, bo roślinki czekają
asiak 12:03, 27 kwi 2017

Asiu, zdróweczka
Kawa 13:53, 27 kwi 2017

Asia no zatoki to ja współczuję
zzdrówka życzę
Monia81 13:56, 27 kwi 2017

Asiu zdróweczka życzę, zatoki ciężka sprawa, mój eM ma też z nimi problem...
Remi 20:55, 06 maj 2017

Witaj Joanno,
Podpowiedziano mi, że kupowałaś niedawno kompost w kompostowni. Czy było to może gdzieś na terenie Warszawy? Szukam sprawdzonego źródła, bo planuje poprawić nieco jakość swojej gleby na działce.

Oraz pytanie z innej beczki: krawężniki które Twój mąż porobił w ogrodzie, to były z jakiegoś odzysku, czy kupowaliście w jakimś sklepie? Szukam pomysłów na obrzeże u siebie w ogrodzie, a Wasze krawężniki takie nienachalne i solidne się wydają.

Pozdrawiam
Elka 21:50, 06 maj 2017

Wpadłam na ostatanie wpisy. Mój sasiad też ma ze mnie niezły ubaw jesli chodzi o kopanie dołków i przenoszenie roślin. Ostatnio zauważył, że już ich nie wyjmuję z doniczek tylko w tych doniczkach przenosze na różne miejsca. Złśsliwiec bo to tylko pogoda nie pozwala mi na prace ogrodnika. Ty Asia masz zatoki a ja ciągły deszcz - już mi się żyć nie chce. Dziś wstałam zaraz z rana - słuchaj od wczoraj normalnie nie padało wzięłam się do pracy - w tym wykopałam turkucia i zaliczyłam ze 4 burze. Znowu mam wszędzie kałuże. Załamka. Co do zatok tez przez to przechodziłam - pół roku brałam antybiotyk i nic potem przez następne pół roku ziołowe tabletki i z 5 lat mam spokój. Zdrówka Ci życze kochana!!!
23:21, 06 maj 2017
Asiu jak zdrówko, mam nadzieję, że już dobrze?

Toszka 23:46, 06 maj 2017

Aśko, czknij, albo coś...daj znak, że żyjesz
Kasia_CS 11:22, 07 maj 2017

No właśnie, bo tak za cicho tu coś Albo Asia nam tu wystrzeli z rewolucją