Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 12:30, 07 kwi 2017

No to fantastyczna ta lekarka! Muszę do niej wysłać swojego
JoannaDe 16:59, 07 kwi 2017

Asia, tak sobie patrze na zdjęcie co wstawilas z kulkami i sie zastanawiam czy ten hamak nie moze być przymocowany z jednej strony do drzewa? Wtedy odpada Ci mus zasłaniania słupka z lewej. Czy nie masz tam tyle miejsca?

Ps. Zajrzałabyś do mnie? Zmierzyłam te rabaty na froncie. Doradzisz?
anbu 17:59, 07 kwi 2017

Czytam z uwagą, bo mnie też interesuje to cudo do którego się trudno wchodzi, trudno wychodzi ale bardzo wygodnie siedzi
Margerytka40 18:23, 07 kwi 2017

Ja też mam taki leżak na którym trudno sie siada i trudno podnosi i to drugie czasem bardzo mnie cieszy,ale to tylko mój leżaczek i eMowi nie daję na nim siadać
Kasia_CS 18:30, 09 kwi 2017

Asiu, jakbyś miała wolną chwilę to też bym się do Ciebie uśmiechnęła o takie nowe spojrzenie na moj teren - coś Ci by się tam widzialo z podziałami na rabaty? Obwódki są do zmiany - rabaty chciałabym poszerzyć ogródek woła o pomoc Pozdrawiam serdecznie!
makadamia 11:37, 10 kwi 2017

Kasiu, nie wiem czy pomogę, ale zaraz do Ciebie pobiegnę

Z poweekendowych newsów:

karta nadal odmawia współpracy, więc zdjęć nie będzie.

Nius pierwszy i najważniejszy: ta azalia, którą wzięłam za padniętą jednak żyje! jupiii! Liście ma zmarznięte, ale dopatrzyłam się nowych pączków. Cieszę się bardzo, bo to odmiana z paskowanymi liśćmi (silver sword o ile dobrze pamiętam), bardzo liczyłam na efekt, jak nic tam nie będzie kwitnąć.

Oznaki życia dają też rozplenice, miskanty, hakone, klon palmowy, tawułki, niektóre hosty. Czekam jeszcze na wietlice i zawilce, które siedzą cicho. Siewki orlików i stipy też nie chcą się pokazać, orszelina ciągle sucha, ale jak ułamałam taką trochę grubszą gałązkę to jakby żywa była. Także jeszcze nie tracę nadziei, że odbije.

Toszko, nie wiem czy nie zabiłam Twoich ptasich łapek! Dopiero jak Kasia u siebie pokazała zagrzybione carexy, zorientowałam się, że to właśnie to. Pryskałam miedzianem, propanian zamówiłam, a w międzyczasie podzieliłam tą jedną kępkę od Ciebie chyba na 7 sadzonek, każda po parę ździebełek, i posadziłam w nowym miejscu. Zobaczymy, czy dadzą radę.

Akcja przesadzanie ciągle trwa. Proces mniej więcej jak u różAnki (co za genialny tytuł wątku! nadzwyczaj poręczny), z tym że u mnie dochodzą "atrakcje" w postaci przewożenia ziemi w te i we wte.

Co wykopię głębszy dołek, to mi się płakać chce nad tym suchym piaseczkiem, który wykopuję. Nie mam serca sadzić w to roślin. Piaseczek wyrzucam (dobrze że droga u nas nieutwardzona, to mam gdzie), a w dołek daję cudowną mieszankę obornika, kompostu, gliny i mączki bazaltowej. A worki torfu i ziemi ogrodowej, które kupiłam jeszcze w zeszłym roku jak leżały, tak leżą...
Kasia_CS 11:53, 10 kwi 2017

Asiu, na spokojnie-jak Ci cos tam drgnie to super, jak nie bardzo, to się nie klopocz- i tak masz dużo roboty u siebie :*

Ja też ciągle przesadzam teraz norma na tym etapie chyba dobrze, ze powoli wszystko ożywa!
makadamia 14:33, 10 kwi 2017

Kasiu - ale na forum pracuje głową, a w ogrodzie już tylko mięśniami
Makusia 14:52, 10 kwi 2017

Wielkanoc! Wszystko budzi się wiosennie do życia, to czego się spodziewałaś?
Piasek mogę przyjąć
Kasia_CS 15:13, 10 kwi 2017

Asiu, na wstępie chce Ci bardzo podziękować, ze do mnie zajrzałas i poświęciłaś swój czas, żeby pomóc świeżymi oczami! Mam teraz nad czym myśleć. Zapomnij o oblosciach, chce kwadraty ! Tel mi zaraz padnie wrrr...