Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 14:27, 06 kwi 2017

Kasia_CS napisał(a)
No dobra, przyszłam się pochwalić, ze cały Twój wątek przerobilam od poczateczku samego i będę odwiedzać dalej, bo mam sentyment taki jakis

Dziękuję Kasiu - tak cieplutko mi się zrobiło w ten deszczowy dzień
makadamia 14:30, 06 kwi 2017

Makusia napisał(a)

O Jezusie jak się cieszę, że wreszcie! wreszcie! mogę się wypowiedzieć, wiedząc o czym
To pierwsze- mam (w innym kolorze). Odradzam. Nieforemne, nieporęczne, trza bokiem jakoś siadać na tym, wygodne wyłącznie w pozycji leżącej, nie przeniesiesz łatwo, nie przestawisz, miejsca zajmuje od ...., jak wiatr wieje, to tym na boki szasta, więc koło okna stać nie może. Latać trzeba i ściągać te poduszki, żeby nie zalało...w zeszłym sezonie, nawet tego nie zniosłam do ogrodu i w tym też pewnie nie zobaczy słońca.
Problem mam taki sam jak u Ciebie, nigdzie miejsca, choć teoretycznie jest go od cholery.
Jeszcze jedno- na strych nie wniesiesz, trzeba rozkręcić i wnosić poszczególne elementy.

Alem zadowolona

Cieszę się, że mogłam sprawić Ci przyjemność

Problem z poduszkami przewidziałam, z siedzeniem nie - jak testowałam w markecie wydawało mi się wygodne. A już sobie wyobrażałam czytanie książek na tym fotelu
Makusia 14:32, 06 kwi 2017

makadamia napisał(a)

Cieszę się, że mogłam sprawić Ci przyjemność

Problem z poduszkami przewidziałam, z siedzeniem nie - jak testowałam w markecie wydawało mi się wygodne. A już sobie wyobrażałam czytanie książek na tym fotelu

Asiu jak już usiądziesz, to faktycznie nie opłaca się schodzić, bo wchodzenie zbyt dużo wysiłku wymaga
A siedzenie samo w sobie wygodne- owszem
Kawa 14:33, 06 kwi 2017

Makusia napisał(a)

Asiu jak już usiądziesz, to faktycznie nie opłaca się schodzić, bo wchodzenie zbyt dużo wysiłku wymaga

hihihi
makadamia 14:33, 06 kwi 2017

JoannaDe napisał(a)
I ja oddam swój głos

Moim zdaniem im mniej gratów do chowania na zimę tym lepiej. Stale słupki na hamak wyglądają dobrze. A pomysł z przysłonięciem ich kulkami super.

To tyle ode mnie

Dziękuję za głos

Nie mam przekonania do sadzenia roślin w tym kącie z prawej strony. Mam wrażenie, że ogród się "zagraci". Nie wykluczam tego pomysłu ale przydałaby mi się jakaś inspirka, która mnie chwyci za serce
anka_ 14:34, 06 kwi 2017

makadamia napisał(a)
Nie wiem, jak to się dzieje, ale mamy strych, garaż, pomieszczenie ogrodnicze (drewutni już nie liczę) i WSZYSTKO ZAGRACONE! Ktoś jeszcze tak ma czy to tylko u nas?
No niestety u mnie też... Masakra

Inspiracja ze słupkami na hamak super. Muszę u siebie luknąc gdzie postawić.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
makadamia 14:35, 06 kwi 2017

Toszka napisał(a)

Pupy Ursie nie obrabiam... po prostu ona ma wyczesany ogród... a ty miałaś zaraz nieuczesane myśli

Nie, dzisiaj nie mam nieuczesanych myśli, tylko wyobraziłam sobie biedną Ursę, która chowa się w zakątkach forum przed drapieżnymi forumkami żądnymi nowych zdjęć
makadamia 14:36, 06 kwi 2017

anka_ napisał(a)
No niestety u mnie też... Masakra

Inspiracja ze słupkami na hamak super. Muszę u siebie luknąc gdzie postawić.

No jak to gdzie - przy oczku! Ta inspirka jak dla Ciebie skrojona
makadamia 14:37, 06 kwi 2017

Makusia napisał(a)

A siedzenie samo w sobie wygodne- owszem

Sugerujesz, że to mnie trzeba będzie widłami z tego fotela wyganiać?
Powiem Ci, że niewykluczone
anka_ 14:46, 06 kwi 2017

makadamia napisał(a)
No jak to gdzie - przy oczku! Ta inspirka jak dla Ciebie skrojona
Asiu ale przy oczku to huśtawka stoi... nad staw?... Choć huśtawka pewnie niedługo się rozleci....

Ps hamaczek i szum wody z kaskady .... ale się rozmarzyłam...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies