Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Monia81 13:27, 24 maj 2017

Ja myślę, że rodek pokazuje wolę walki o przetrwanie, więc zakwitł, by można było oczka nacieszyć azalijki faktycznie różu nie dostrzegam
makadamia 13:28, 24 maj 2017

Johanka77 napisał(a)
Ja to się zastanawiam czy te buksy to w ogóle kiedykolwiek urosną

Szybciej niż Ci się wydaje

Jak siedem lat temu się tu wprowadzałam, to ręce załamywałam nad dwoma dużymi, ale całkiem zaniedbanymi buksami. Pięciu złotych byście za nie nie dały. Rosły pod samiuśkim świerkiem.
Świerka wyciepałam, a w buksy jakby nowe życie wstąpiło. Po paru latach, nawet ten, którego ledwie połowa była, już prawie całkiem zarósł i za max. 2 lata będzie idealną kuleczką
makadamia 13:29, 24 maj 2017

Monia81 napisał(a)
Ja myślę, że rodek pokazuje wolę walki o przetrwanie, więc zakwitł, by można było oczka nacieszyć azalijki faktycznie różu nie dostrzegam

Też mi się wydaje, że rodek się sekatora wystraszył
Toszka 13:33, 24 maj 2017

Buksa doniczkowego nawieź - w nogi obornik (nawet granulowany) a na teraz dolistnie florowit lub jakiś substral do zielonych.
Kawa 13:40, 24 maj 2017

Asia no rodek moze z wdzięczności że go nie wywaliłas jeszcze , kwitnie
fajna niespodzianka
makadamia 13:54, 24 maj 2017

Toszka napisał(a)
Buksa doniczkowego nawieź - w nogi obornik (nawet granulowany) a na teraz dolistnie florowit lub jakiś substral do zielonych.

Robi się.
A na tego przędziorka? Na razie pryskam go kupnym preparatem "na mszyce, miodunki i przędziorki". Naturalny, na bazie polisacharydów (czyli coś jak pryskanie cocacolą). na mszyce nie pomógł, ale na przędziorki może będzie skuteczniejszy
makadamia 13:56, 24 maj 2017

Kawa napisał(a)
Asia no rodek moze z wdzięczności że go nie wywaliłas jeszcze , kwitnie
fajna niespodzianka

odpukując w niemalowane drewno, nieskromnie powiem, że ogród w tym roku sprawił mi kilka miłych niespodzianek, i tylko jedną niemiłą (tego przędziorka nigdy wcześniej nie widziałam); oby tak dalej
Margerytka40 16:23, 24 maj 2017

makadamia napisał(a)

Szybciej niż Ci się wydaje

Jak siedem lat temu się tu wprowadzałam, to ręce załamywałam nad dwoma dużymi, ale całkiem zaniedbanymi buksami. Pięciu złotych byście za nie nie dały. Rosły pod samiuśkim świerkiem.
Świerka wyciepałam, a w buksy jakby nowe życie wstąpiło. Po paru latach, nawet ten, którego ledwie połowa była, już prawie całkiem zarósł i za max. 2 lata będzie idealną kuleczką

No to przywracasz mi nadzieję że moje podsikiwane przez psy buksiki też się wybiorą. Muszę tylko wymyślić sposób żeby te diabły zmieniły obiekty na które sikają. Na razie oobstawiam kamiorami ,ale to wygląda jak masakra.
Zana 16:51, 24 maj 2017

Ja to rozumiem Twoje "wstydanie" się. U mnie też szerokich kadrów mało, ha! Mordory są i jeszcze jakiś czas będą, niestety. A na rodka chuchaj, dmuchaj bo pięknie zakwitł, ma chłopak wolę walki, jak rasowy samiec. Fajnie się czytało Twoje uwagi do ChFS u Madżen. A ja mam spore ciągoty do żółtego koloru (w związku z tym właśnie pozbyłam się żółtych róż)
Magleska 18:09, 24 maj 2017

Przeczytałam cały teraz już będę na bieżąco .....oczywiście podziwiać , bo doradzać nie umiem , raczej sama potrzebuje doradzania