Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Margerytka40 09:14, 19 maj 2017

kasia_w 09:17, 19 maj 2017

Fastigiaty co 50 cm to za rzadko, posadź gęsiej, co 30-35
Toszka 09:29, 19 maj 2017

Mam co 50cm (koło domu i altany, pamiętasz?) i za rzadko. 30 do max 40cm.

Jak przyrosty ściemnieją to dolne gałązki pracowicie przytnij. Pobudzisz do rozkrzewienia.
Doniczkowe to pewnie sowicie nawożone... na wzrost.
makadamia 09:34, 19 maj 2017

No to faktycznie - będę musiała ich dokupić. Drogo mnie wyjdzie ten żywopłocik.
Górne przyrosty też przyciąć?

Dla AniCh - ostatnie tulipany

nazwa nadal nieznana

Azalie kwitną w najlepsze (silver sword i petticoat):

george arends dopiero się przymierza.
Kupiłam różowe odmiany, bo nie lubię bladych różaneczników, ale chyba będę musiała się z nimi przeprosić - te różowe strasznie dają po oczach

Z kolei czosnki purple sensation mnie rozczarowują - miały mieć najbardziej intensywny kolor ze wszystkich czosnków, a tu jakieś takie wyblakłe (i wyjątkowo nie jest to wina zdjęcia):

Było więcej zdjęć, ale jakieś rozmydlone powychodziły, mimo że lustrzanką robiłam. Chyba muszę poćwiczyć
Zana 09:38, 19 maj 2017

Asia, Twoje ciski to takie chudziaki jak ja. Od razu je polubiłam. Daj proszę namiar skąd je masz, takie tyczki by mi się przydały.
Kawa 09:39, 19 maj 2017

Asia no ostróżkę to masz mega wypas moja w połowie jak twoja

przyrosty cisom ściemnieją więc nie masz co beczeć
makadamia 09:42, 19 maj 2017

Aa, zapomniałam się pochwalić: ta zmarznięta orszelina jednak wypuszcza listki. Co prawda zaledwie na jednej trzeciej gałązek, ale żyje

Chcecie usłyszeć dowcip? Zdążyłam już zakupić kolejną na wymianę i teraz mam dwie i główkuję, jak je poupychać

W każdym razie mogę już oficjalnie stwierdzić, że u mnie bilans zimowo-przymrozkowy wyszedł na zero. Żadnych strat
To chyba zasługuje na szampana
Anda 09:44, 19 maj 2017

Asiu, a dlaczego wybralas ta odmiane na zwarta zielona sciane? Sorry za to pytanie, ale jakos nie doczytalam (usmiech z rumiencem )
Moje Fastigiaty sadzilam co 55cm od boku do boku, ale ja nie chce miec zwartej sciany.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=625

U mnie przyrosty sa lekko brazowe, chyba od przymrozku, ale juz sie robia jasnozielone.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
makadamia 09:44, 19 maj 2017

Zana napisał(a)
Asia, Twoje ciski to takie chudziaki jak ja. Od razu je polubiłam. Daj proszę namiar skąd je masz, takie tyczki by mi się przydały.

Zgodnie z wprowadzoną przez różAnkę polityką transparentności podaję informację publicznie - z iglaki24. Po 39 zł były, z tym że ja się jeszcze na promocję przedsezonową załapałam, bo zamawiałam w lutym.
makadamia 09:45, 19 maj 2017

Kawa napisał(a)
Asia no ostróżkę to masz mega wypas moja w połowie jak twoja

Cii, mam nadzieję, że przeskoczy Toszkowego potfffora