Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

Kasia_CS 07:48, 26 maj 2017

To zamawiam 2kawałki na zaś

U mnie tez morze kory... Ale jeszcze w workach
Margerytka40 07:49, 26 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)
To zamawiam 2kawałki na zaś

U mnie tez morze kory... Ale jeszcze w workach

U mnie jeszcze w CO.
Margerytka40 07:51, 26 maj 2017

Asia ,czekamy na te szersze kadry . Obiecałaś
makadamia 08:13, 26 maj 2017

Wzdech. Obiecałam.
No to macie.
Tu jedna strona, z dowodami, że choć nic nie mówię, to jednak prace posuwają się naprzód (z "pomocą" moich dzieci):

A tutaj druga strona i dowód na to, że nie tak szybko jak powinny. Ten stos gałęzi i suszu od jesieni czeka na zmielenie

Ciekawe, czy w przyszłym roku uda nam się zrobić taras....
Toszka 08:25, 26 maj 2017

makadamia napisał(a)

Nie widziałam, ale bardzo możliwe, bo tempo jest faktycznie zabójcze:/.

A czym pryskać?

Jeszcze jedną odpowiedź Toszko potrzebuję

Podlewałam wczoraj ten żywopłot z bukszpanów, ten zagłodzony, który żadnych przyrostów nie puścił. No i dopatrzyłam się, że na zewnątrz przyrostów nie ma, ale w środku, od drewna są.
Czy to możliwe, że zaszkodziłam buksom zbyt wczesnym - marcowym cięciem?

W zeszłym roku, we wrzesniu, kosmici w 2 dni zeżarli mi liście na Orange Rocket. Dostrzegłam kosmitów jak kilka listków zostało...wystarczył moment nieuwagi. Decisem poczęstowałam
Buksy też w połowie marca tnę. To nie to.Może przymrozek załatwił. Wielce prawdopodobne. Obsyp kompostem, obornikiem. Najlepszy byłby nawóz do bukszpanów, ale Lidl w tym roku nie rzucił na święta Niedobry Lidl!
Może być dolistnie Florovit lub Substral do zielonych. To na szybkie dożywienie.
AnnaCh 08:42, 26 maj 2017

makadamia napisał(a)
tylko do tych okropnych ogławianych wierzb nie mogę się przekonać.
kostropate potworki. fuj
A ja te wierzby uwielbiam Jeszcze w tle Chopina mi puścić i będę ryczeć z patriotycznego uniesienia

Szersze kadry nie są złe, bez przesady, jakby wszystkie ogrody w Polsce tak wyglądały, to byłoby super
Na tle dyskusji u Ciebie wczoraj miałam zamiar zrobić szersze kadry u mnie i pokazać, a co tam, raz kozie śmierć, jakoś to będzie Ale tak się chwastami zajęłam, że nie zdążyłam...

Nawóz do buksów w żelu kupowałam w ogrodniczym z Agrecolu.
Kasia_CS 09:04, 26 maj 2017

Ee, no ładne te szersze kadry, a trawnik extra! Mnie gasieniczki zzeraly agrest.. na chwilę spuścić z oka a pół krzaka nie ma...
anbu 09:32, 26 maj 2017

Śliczne zielone widoki
Zana 09:47, 26 maj 2017

Eeeee, kochana, ja tam żadnych mordorów na tych szerszych kadrach nie widzę. Widzę piękny trawnik i że wszędzie coś zielonego rośnie. I wszystko razem prezentuje się przecież ok. O tym stosie gałęzi jakbyś nie napisała, to bym go wcale a wcale nie zauważyła. Zręcznie zrobione szersze kadry.
W sumie to chciałabym, żeby moje szerokie kadry kilku miejsc tak wyglądały
Margerytka40 09:51, 26 maj 2017

Trawka ładna,zieloniutka. Zawsze chciałam mieć taki trochę leśny ogród. A sterta odpadów i u mnie leży. Dopiero z jedną się uporaliśmy.