Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

anna_t 12:06, 30 maj 2017

makadamia napisał(a)

Gruszko, bardzo żałuję, że nie zrobiłam zdjęć działki sprzed całej rewolucji.

Teraz to dom jest odsłonięty i widoczny
Wcześniej przed samym wejściem było jeszcze ogrodzenie, zarośla brzozowe, jarzębina, sumak - generalnie busz.
Wycięliśmy wszystko z wyjątkiem świerka, żeby zrobić podjazd i dopiero dom się odsłonił. Co najmniej kilka razy słyszeliśmy od sąsiada czy listonosza "o rany! nie wiedziałem, że tutaj taki duży dom stoi".
ale czad ja UWielbiam takie rewolucje, normalnie sama bym z piłą poleciała pomóc!
makadamia 12:28, 30 maj 2017

Aniu, obawiam się, że nic straconego - wszędzie tam gdzie rok, dwa lata temu temu karczowaliśmy lilaki - wyłażą nowe odrosty
Toszka 12:51, 30 maj 2017

Błagam, nic o lilakach nie mów - z roku na rok co raz więcej odrostów wyłazi mi na kwaśnej. Istna produkcja odrostów
Chodzę i wyrywam. Szkoda, że kosiarką nie mogę tam wjechać
makadamia 13:40, 30 maj 2017

O #$%#%$% jasna.
Spodziewałam się, że odrosty będą wyłazić, ale sądziłam, że z roku na rok będzie ich coraz mniej...
mrokasia 11:07, 31 maj 2017

Przyleciałam z rewizytą. Jeszcze nie przejrzałam dokładnie całego wątku, ale widziałam parę zdjęć z początku i kilka z końca wątku i bardzo mi się podobają zmiany. Muszę przysiąść i przeczytać całość .
A co do lilaków i ich odrostów - mamy lilaka, którego przesadziliśmy w zeszłym roku z kącika przy garażu (gdzie nie miał miejsca i światła i nie puszczał odrostów) w nowe słoneczne miejsce przy ścianie domu. W tym roku puścił już 2 odrosty i coś czuję, że nie będzie lekko... Ale jest piękny, ma ciemnoliliowe kwiaty, ślicznie pachnie i bardzo ładnie wygląda w tym nowym miejscu.
mrokasia 11:09, 31 maj 2017

Aha, chciałam jeszcze spytać o gnojówkę z pokrzyw. Śmierdzi bardzo, gdy się robi? Bo nie wiem czy sąsiedzi nie będą narzekać.
Kawa 11:22, 31 maj 2017

Asia no widze postępy
wow naprawde będziecie odsłonieci ;0

Kasia (mrokasia) gnojówka smierdzi jak się zrobi i podlewa
mrokasia 11:27, 31 maj 2017

O, dzięki Kamilko, to dobra informacja, mogę nastawić i nie martwić się smrodem. Tylko jeszcze muszę znaleźć przepis bo pokrzyw za płotem mam całe łany...
Kawa 11:32, 31 maj 2017

ucinasz pokrzywy (ja mam pół widra lub więcej -nie kwitnące) zalewasz wodą przykrywasz odstawiasz
czekasz, mieszasz co 2 dzień czekasz po 2 tygodniach jest
rozcieńczasz 1:10 podlewasz
mrokasia 11:51, 31 maj 2017

Kamila, bardzo dziękuję
A kwitnących dlaczego nie można?